Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Almanya Güvenlik Siyaseti Akademisi üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyi ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Almanya Güvenlik Siyaseti Akademisi üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Dr. Hans Dieter Heumann başkanlığındaki heyet üyelerine kentte son 10 yıldaki değişim ve gelişimi anlattı, Gaziantepin yurt dışında da ilgi çeken bir şehir olduğunu belirtti.
     Sanayi ve ticaret kenti Gaziantepin daha modern bir kent olması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Güzelbey, "Özellikle sosyal yaşam ve sokakta çalışan çocukların durumları bunların başında yer alıyordu. Biz belediye olarak bu alanda önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik. İnsanlar arasında sosyal dengeyi sağlamak ve daha güzel bir yaşam sunmak için yerelden genele hizmet ağımızı genişleterek bir çok proje yaptık" ifadelerini kullandı.
     2004 yılında kentte başlattıkları kampanya kapsamında tarihi dokuların envanterini çıkardıklarını kaydeden Güzelbey, şunları belirtti:
     "Gaziantep sanayi alanında çok iyi ama turizm alanında kendini pek fazla gösteremiyordu. Bu doğrultuda biz de tarih ve turizm değeri olan mekanlarımızı ortaya çıkarmaya başladık. Bugün yerli ve yabancı turistler gruplar halinde Gaziantepi yakından görmeye geliyorlar. Müzeler, bilim merkezi, harikalar diyarı, su sporları, tarihi Antep evleri, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi ve bakırcılar çarşısı gibi mekanları bu değerler arasında görebilirsiniz."
     Ziyarette Güzelbey, konuklarına plaket verdi.
    
     -Şahinbeyde kentsel dönüşüm çalışmaları
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm ve konut çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mayıs ayı meclis toplantısı, Tahmazoğlu başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Tahmazoğlu, toplantıda, belediyenin bir aylık çalışmaları hakkında meclis üyelerine sunum eşliğinde bilgi verdi.
     Deniz Semt Pazarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin katılımıyla açıldığını hatırlatan Tahmazoğlu, "Kentsel dönüşüm ve konut çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor" değerlendirmesinde bulundu.
     Toplantıda, meclis gündemine alınan 20 ve gündem dışı 2 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER