Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"Gaziantep dünyayı, dünya Gaziantepi takip ediyor"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin dünyayı, dünyanın ise Gaziantepi takip ettiğini belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zirve Üniversitesince düzenlenen "Dış politikaların yerel yönetimlerdeki etkisi" konulu konferansa katılan Güzelbey, kentle ilgili sunum gerçekleştirdi.
     Dünyanın gözünün son dönemde Gaziantepin üzerinde olduğunu ifade eden Güzelbey, 100 kilometre ötede bombalar patlarken, Gaziantepin sanayisiyle, kültürel zenginliğiyle parlamaya ve yükselmeye devam ettiğini vurguladı.
     Suriyeden, özellikle Halepten gelen mağdur insanlara kapıları açtıklarını aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Gaziantep halkı bu konuda çok fazla duyarlı. Savaştan kaçıp ülkemize yerleşen Suriyeli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Sadece Suriyeli öğrencilerin bulunduğu bin kişilik bir okulumuz var. Bugün, 4 bin yıl öncesinde ilk yazılı barış anlaşması olan Kadeş Antlaşmasının imzalandığı topraklarda yaşıyoruz. Bizim geçmişten gelen bir barış şehri olma özelliğimiz var.
     10 kilometre mesafedeki Düllük Antik Kentinin Gaziantepin kültürel mirasına etkisi oldukça fazla. Tüm bu tarihi zenginliğimiz 10 yıl öncesine kadar sahipsizdi, sokak çocuklarının istilasındaydı. Biz Gaziantepi uluslararası alana açtık ve AB fonlarıyla tarihi eserlerimizi restore ettirdik. Artık Gaziantep dünyayı, dünya Gaziantepi takip ediyor."
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da dış politikaların yerel yönetimlere etkisinin çok hassas bir konu olduğunu kaydetti.
     Etkinlik sonunda öğrencilerin yaptırdığı pastayı Güzelbey bir öğrenciyle kesti.
    
     -Firik üreticileri festival düzenlenmesini istiyor-
    
     Arabanlı üreticiler, sert makarnalık buğdaydan yapılan firiğin tanıtımı için önümüzdeki günlerde başlayacak hasat sezonunda festival düzenlenmesini istedi.
     Arap ülkelerinde sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan ve etli pilav şeklinde yapıp yenilen firik üretimine başlayan Arabanlı çiftçiler, ürünün tanıtılması için çalışma yapılmasını talep etti.
     Körhacıobası köyünden Erol Sülüker, Araban Ovasında yetişen buğdayların ateşte yakılarak elde edilen firiği 20 yıldan beri atalarından gördügü şekilde yaptığını anlattı.
     Uzun yıllardır yapılan firiğin insan sağlığına faydalı olduğunu ifade eden Sülüker, ürünlerine Arap müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.
     Sülüker, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere yetkililerden önümüzdeki günlerde başlayacak sezonda Firik Festivali yapılmasını istediklerini vurguladı.
    
     -Araban Ovasında çiftçiler işbaşı yaptı-
    
     Arabanlı üreticiler, havaların ısınmasıyla daha kaliteli ürün elde edebilmek için buğday ve arpaları sulamaya başladı.
     Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, ovada Türkiyenin en kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştiğini söyledi.
     Havaların ısınmasıyla başak bağladıktan sonra tane büyütme dönemine giren buğday ve arpaların üreticiler tarafından sulandığını ifade eden Doğan, özellikle mevsim yağışlarına bağlı olarak bu yıl daha kaliteli ürün beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER