Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İzci kampında hayatı öğrendiler


GAZİANTEP (A.A) - Özel Güney Eğitim Kurumları ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Amatör Sporlar Şube Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yaz İzci Kampı nda Zenginleştirilmiş Eğitim Programı(ZEP) öğrencileri, teknolojiden uzak doğayla iç içe yaşamayı öğrendi.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, Burç Ormanlarında gerçekleştirilen izcilik kampında, izci adaylarına temel ve ileri seviye izcilik, okçuluk, arama kurtarma ve ilk yardım gibi birçok branşta eğitim verildi.
     3 günlük kampa katılan öğrenciler, etkinliğe yürüyüşle başladı.
     Gruplar halinde sabah kahvaltılarını yapan izcilere, okulda, okul dışında, evde ve iş hayatında her türlü şiddetin önüne geçilmesi için birçok eğitim verildi. Yaparak ve yaşayarak öğrenme modeline dayalı, açık havada eğitim faaliyetlerine katılan izciler, temel ve ileri seviye izcilik, okçuluk, kişisel gelişim, hafıza teknikleri, arama kurtarma, telsiz ve haberleşme, ilk yardım, çevre ve orman, itfaiye yangın, resim, müzik, tırmanma kulesi aktivitelerinde yeteneklerini de keşfetme imkanı buldu.
     Aday izciler, aldıkları eğitimler doğrultusunda her gece düzenlenen kamp ateşi programında hünerlerini sergiledi. Grup liderleri ve velilerin de eşlik ettiği izcilerin hoşça vakit geçirdiği kamp, çeşitli yarışmalar ve gezilerle renklendi.
     Kamp Müdürü Fikret Çubukçu, kampta, çocukların doğayla iç içe yaşamalarını sağlamak ve öz güven kazandırmayı amaçladıklarını bildirdi.
    
     -Sanko Sanat Galerisinde sergi-
    
     Ressam Hacer Alper ve Hülya Erdem Sanko Sanat Galerisinde sergi açacak.
     Sanko Sanat Galerisinden yapılan açıklamaya göre, The Sultan Of Sultans adı ile ebru, minyatür, hat ve tezhip sergisi yarın açılıyor.
     Alper ve Erdem tarafından açılacak sergi, 26 Temmuz Perşembe gününe kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER