Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Özel Sanko Liseleri öğrencileri, INGENIOUS projesi çalışmalarında yer aldı


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sanko Liseleri, üyesi olduğu European School-Net tarafından organize edilen 3 yıl süreli Avrupa Birliği Projesi olan INGENIOUS kapsamında yapılan ilk çalışmada yer aldı.
     Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yaptığı açıklamada, projenin amacının fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına öğrencilerin ilgisini arttırmak ve bu alanlarda donanımlı gençler yetiştirmek olduğunu belirtti.
     Köylüoğlu, projenin Türkiyenin yanı sıra, Finlandiya, Danimarka, İngiltere, Fransa, Portekiz, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Avusturya, Almanya, Estonya, Hollanda, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Portekizde eş zamanlı yürütüldüğünü ifade etti.
     Özel Sanko Liselerinin, INGENIOUS projesi kapsamında yapılan çalışmaların ilki olan ve online uygulanan çalışmada yer aldığını bildiren Köylüoğlu, öğrencilerin bilimsel çalışmaların paylaşıldığı bir platformda yer almasının vizyonlarına katkı sağlayacağını vurguladı.
    
     -Şehitkamil Belediyespor Kilis maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    
     Şehitkamil Belediyespor, bu hafta sonu karşılaşacağı Kilis Belediyespor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Federasyonu BAL Ligi 4. Grupta mücadele eden Şehitkamil Belediyespor önceki hafta kendi evinde karşılaştığı Kahramanmaraş Beyoğluspor maçının ardından hafta sonu pazar günü saat 13.30da Kiliste oynanacak Kilis Belediyespor maçı için çalışmalarına devam ediyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kulüp Başkanı Musa Yıldız, genç ve mütevazi bir takıma sahip olduklarını belirtti. Takımın yükselmesine ve moralinin yerinde olmasına katkı sağlayan ve kendilerine maddi ve manevi destek olan Şehitkamil Belediye Başkanı ve Kulübün Onursal Başkanı Rıdvan Fadıloğluna teşekkür eden Yıldız, şunları kaydetti:
     Bizim genç ve mütevazi bir takımımız var. Oyuncularımız birbirinden yetenekli. Geçen hafta sonu kendi evimizde Beyoğluspor ile karşılaştığımız maçta futbolcularımız güzel bir oyun sergileyerek rakip rakımı 2-1 yendi. Kilis maçına iyi bir şekilde hazırlanan takımımızın bu maçtan da galip olarak ayrılacağını umuyoruz.
     Teknik Direktör Memik Vurucu ise futbolcuların moralinin iyi olduğunu, 3 puan almak için mücadele edeceklerini bildirdi.
    
     -Etik toplantısı ödül töreniyle sona erdi
    
     Gaziantepte düzenlenen Anadolu Etik Toplantıları, ödül töreniyle sona erdi.
     Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinden (TÜMSİAD) yapılan açıklamaya göre, İş dünyasında etik kavramının tartışıldığı toplantıda emeği geçenler ödüllendirildi.
     Düzenlenen törenle, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adnan Kısa, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Aydın Demirdağ, Kemal Öz ve Prof. Dr. Mahmut Arslana ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER