Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Milletvekili Derya Bakbakın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Bakbak, mesajında, tüm öğretmenlerin gününü kutladığını ve bu mesleğe ömrünü adamış vefakar öğretmenlere saygılarını ilettiğini ifade etti. Yeni değerler üretebilmek, faydalı insanlar olabilmek için hayat boyu devam eden iyi bir eğitime ihtiyaç bulunduğunu aktaran Bakbak şunları kaydetti:
     Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir sözleriyle ilim ve irfanın bir ulusun geleceğini inşa eden ve devamlılığını sağlayan en önemli unsurlardan olduğunu ifade etmiş, bizzat kendisi Millet Mekteplerinde yazı tahtasının başına geçerek okuma yazma dersleri vermiştir.
     Bakbak, Başöğretmenin izinde onu örnek alarak yapıcı, saygılı, verimli milli, ahlaki ve kültürel değerlerine sahip çıkan yeni nesiller yetiştirmek, çağımızın gereği olarak kalkınmanın temelinde yer alan eğitimli iş gücüne sahip çağdaş, güçlü bir Türkiye olma en büyük hedefleri olduğunu belirtti.
     Bu hedef doğrultusunda Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak başta öğretmenlerimiz olmak üzere herkese çok önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Bakbak, şu ifadelere yer verdi:
     Unutmamalıyız ki, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi eğitim alanında atılan her ileri adım, ülkemizin aydınlık geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçerek çocuklarımızı geleceğe hazırlama sorumluluğunu üstlenen, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
    
     -Kalorifer Kazanı Yakma semineri
    
     Gaziantepte, kalorifer yakıcılarına yönelik Kalorifer Kazanı Yakma semineri düzenledi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen seminer, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
     Seminerde konuşan makine mühendisi Serdar Gültutan, düzenlenen seminerle hava kirliliğinin asgari düzeye indirilmesini amaçladıklarını ifade etti. Doğalgazın çevreye sağladığı katkılardan bahseden Gültutan, doğalgaz kullanımının artmasıyla hava kirliliğinin daha da azalacağını söyledi.
     Bu arada, 2 gün devam edecek olan seminerde katılımcılara ateşçi belgesi verilecek.
    
     -Tahmazoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları üyelerinin sorularını cevaplandırdı
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Tahmazoğlu, toplantıya katılan kadınların sorularını cevaplandırdı, belediyenin hizmetlerini anlattı.
     Şehir içinde bulunan oto tamircilerin şehir dışına taşınmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlatan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Eski garajlar başta olmak üzere Güneş ve Ocaklar mahalleri ile diğer bölgelerde oto tamircilerimiz evlerin altında sağlıksız ve güvensiz küçük dükkanlarda işlerini yapıyor. Bu durumdan ne tamircilerimiz ne de o bölgede oturan vatandaşlarımız memnun. Bu sorunu çözüme kavuşturmak için Şahinbey Sanayi Sitesinin temelini hafta sonu atıyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla bu bölgedeki esnafımız şehrin dışına çıkmış olacak. Bu hem şehrin trafiğinin rahatlaması hem de o bölgelerin yıkılıp yeni modern yaşam alanları kurma noktasında çok önemli.
    
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER