Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Gaziantep Milletvekili Koçer: Sevdiğiniz mesleklere ilgi duyun aksi takdirde pek fazla başarı sağlayamazsınız


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, öğrencilere, sevdikleri mesleklere ilgi duymalarını, aksi takdirde pek fazla başarı sağlayamayacaklarını bildirdi.
     Koçer, Şehitkamil Belediyesince Gazientep Lisesinde yaptırılan tam donanımlı modern konferans salonunu açılışına katıldı.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile 30 yıl önce mezun oldukları okula yaptırılan salonu hizmete açan Koçer, öğrencilere nasihatte bulundu.
     Günümüz gençlerinin şanslı olduğunu vurgulayan Koçer, şunları kaydetti:
     Bizim dönemimizde yaşanan sol, sağ kavgasından dolayı rahatça okuma imkanımız olmuyordu. İnsanlar güçlükle okuyordu. Yaşanan sıkıntılardan dolayı bazıları okula bile gidemiyordu. Şimdi ise sizler rahat bir şekilde okuyabiliyor ve dilediğiniz mesleği seçebiliyorsunuz. Sevdiğiniz mesleklere ilgi duyun aksi takdirde pek fazla başarı sağlayamazsınız. Sizlere tanınan bu imkanları doğru kullanın.
     Başkan Fadıloğlu da eğitimdeki başarının arttırılmasını sağlamak adına Gaziantep Lisesine konferans salonu yaptırdıklarını belirtti.
     Salon sayesinde öğrencilerin, derslerinde daha başarılı olacaklarını ve çeşitli etkinliklerde bulunabileceklerini ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Öğrencilerin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla yapılan her türlü konferansa Şehitkamil Kültür Merkezinde ev sahipliği yapmaya hazırız. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerin daha iyi eğitim alabilmesi için bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Sizlerde ileride başarılı olmak istiyorsanız, sevdiğiniz meslekler üzerine yoğunlaşın. Herkesin mutlaka bir yeteneği vardır. Yeteneklerinizi keşfederek mesleklerinizi buna göre seçebilirsiniz.
    
     -Kursiyerlere aile içi iletişim semineri
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına (GAMEK) katılan kursiyerlere Aile İçi İletişim konulu seminer verildi.
     Uzman Psikolog Beyza Akınal, GAMEK Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde aile bireylerinin özellikle de çocukların ruh halini anlayabilmede iletişimin, empati kurmanın çok önemli olduğunu vurguladı.
     Yaşamın her döneminde fiziksel sağlık kadar ruh sağlığının da önemli olduğunu belirten Akınal, şunları kaydetti:
     Çocuğumuzun ateşinin yükseldiğini kolayca anlayabiliriz ve tedbir alırız, fakat ruh sağlığının bozulduğunu anlamak daha zordur. Çocuklarımız ruh sağlıkları ile ilgili bize davranışsal tepkiler verirler. Stres ve kaygı kaynaklı aşırı öfke, agresiflik veya içine kapanma gözlemleneceği gibi çocuklar parmak emme, tırnak yeme, alt ıslatma veya yeme bozuklukları gibi davranışlarla da içinde bulundukları ruhsal bunalımı anlatmaya çalışırlar ve çevrelerinden yardım beklerler.
     Velilerin çocukları yakından takip etmesi gerektiğine işaret eden Akınal, Ruh sağlığı problemleri her beş çocuktan birinde her hangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Psikolojik olarak sağlıklı çocuklara sahip olabilmenin en önemli yolu ruh sağlığı düzgün ebeveynler olmaya bağlı. Çocuklar duygusal olarak çok hassas yaratıldıkları için ortamdaki stres kaygı gibi durumları bir sünger gibi çekerler. İçlerinde yaşadıkları bu yoğun kaygıyı sözel olarak ifade etmekte zorlandıkları için genellikle davranışlarıyla bunu gösterirler ifadelerini kullandı.
     GAMEK Genel Koordinatör Yardımcısı Zehra Gündüz ide, iletişimin aile içerisinde yaşayan kişilere ait sosyal yapının temelini oluşturduğuna dikkat çekerek, aile içi sorunları anlama ve çözme konusunda uzmanlar aracılığıyla kursiyerleri bilgilendirdiklerini, bu tür organizasyonların devam edeceğini kaydetti.
    
     -YURTKURdan personel ve öğrencilere eğitim
    
     Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından personel ve yurtlarda barınan öğrencilere yönelik Kişisel Gelişim ve Liderlik konulu eğitim verildi.
     YURTKURdan yapılan yazılı açıklamaya göre, YURTKUR Bölge Müdürlüğüne bağlı Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Göksun, Afşin, Elbistan, Gazikent ve Nizip Yurt Müdürlükleri personeli ve yurtlarda barınan öğrencilere, uzman psikolog sosyolog ve kişisel gelişim uzmanı Abdulkerim Öztürkçü tarafından Kişisel Gelişim ve Liderlik konulu eğitim verildi.
     Yurtlarda kalan öğrencilerin motivasyonu yüksek, zamanı iyi yöneten, öz güveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla yapılan eğitim çalışmalarının belirlenen program dahilinde periyodik olarak devam edeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER