Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantep Hayvanat Bahçesinde, avcılar tarafından vurulan hayvanların ameliyatı için birim oluşturuldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Hayvanat Bahçesinde, avcılar tarafından vurulan hayvanların ameliyatı için birim oluşturuldu.
     Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın 4üncü Avrupanın 3üncü ve Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin adeta bir hastane gibi çalıştığını belirtti.
     Bahçede bulunan klinikte hayvanların tüm sağlık ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Özsöyler, Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinde yer alan hayvan kliniğinde ameliyattan sezaryene, acil müdahaleden ortopedik müdahalelere kadar tüm operasyonları yapıyoruz ifadelerini kullandı.
     Hayvanların doğal yaşamları için birçok yenilik ve kolaylık sunduklarına işaret eden Özsöyler, birçok yaralı hayvanın geldiğini ve bunları rutin sağlık hizmetlerinden sonra iyileştirip kafeslerine koyduklarını bildirdi.
     Bunun yanı sıra avcılar tarafından yaralanan ya da kaza sonrası kanat ve bacakları kırılan birçok hayvanın ameliyatı için yeni bir birim oluşturduklarını vurgulayan Özsöyler, şunları kaydetti:
     Çevre İl Müdürlüğü yetkilileriyle sürdürdüğümüz işbirliği çerçevesinde özellikle avcılar tarafından yaralanan ceylan, sırtlan, papağan, pelikan, kanarya, şahin, atmaca, kedi ve köpek gibi hayvanlar getiriliyor. Yaraları olan hayvanların rutin tedavilerinin yanında çok ağır olanları da ameliyat ediyoruz. Bunun için teknik cihazlarımız ve uzman veterinerlerimiz mevcut. Sadece hayvanat bahçemizdeki hayvanları değil, şehir dışından gelen hayvanların da tedavi ve ameliyatlarını yapıyoruz. Amacımız hayvanların doğal yaşamlarını en sağlık bir ortamda devam ettirmelerini sağlamak.
    
     -GAMEKten yaş pasta yarışması
    
     Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (GAMEK) tarafından düzenlenen 1. GAMEK Yaş Pasta Yarışması ünlü aşçı Oktay Ustanın katılımıyla başladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir alışveriş merkezinde gerçekleşen ve 65 yarışmacının katıldığı yarışmada, ilk üçe girenlere altın, 6 kişiye de mansiyon ödülü verilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bugüne kadar 100 binin üzerinde kişiye GAMEKte kurs verdiklerini ve meslek sahibi yaptıklarını aktardı.
     İnsanların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istediklerini vurgulayan Güzelbey, İnsanlarımızın hünerlerini ortaya koymasını istiyoruz. Gaziantepte yapılan tüm yemekler ve pastaların hepsi de birbirlerinde güzel olur. Onun için jüri üyelerimizin işleri zor ifadelerini kullandı.
     GAMEK bünyesinde bir aşçılık okulunun bulunduğuna işaret eden Güzelbey, bu kursların yanında değişik meslek kurslarıyla da vatandaşlara meslek sahibi yaptıklarını kaydetti.
     GAMEK öğrencileri tarafından yapılan GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması yazılı özel pastayı kesen Güzelbey, katılımcılara başarılar diledi.
     GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar da ilkini gerçekleştirdikleri yaş pasta yarışmasını, bundan böyle geleneksel hale getireceklerini bildirdi.
     Kentteki, kadın ve erkek herkesin serbest dalda bu yarışmaya katıldığını ifade eden Dündar, yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirileceğini ifade etti.
     Seyirciler arasında parmak böreği sarma yarışması da düzenleyen Oktay Usta, en çok börek saran kadına mutfak merdanesi hediye etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER