Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kurtuluş Kupası etkinlikleri


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Kurtuluş Kupası etkinlikleri hokey turnuvasıyla sona erdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 29-30 Aralık tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kampüsündeki Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürlüğü Spor Salonunda yapılan turnuvaya 280 sporcu katıldı.
     Masa Tenisi Turnuvasına 300, Bocce Turnuvasına 130, Dart Turnuvasına 126, Kros Yarışına 450, Basketbol Turnuvasına 180, Futsal Turnuvasına 330, Oriyantiring Yarışına 150, Eskrim Turnuvasına 103, Okçuluk Turnuvasına 85, Güreş Turnuvasına 150, Hokey Turnuvasına 280 sporcunun yanı sıra Kurtuluş Kupası kapsamında düzenlenen Özel Sporcular Futsal Türkiye Şampiyonasına da 250 sporcu katıldı.
     Etkinlikler, hokey turnuvasıyla sona erdi.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğluna plaket
    
     Fer Eğitim Merkezince, kurumsal anlamda memur ve işçilere iş sağlığı ve güvenliği semineri verilmesini sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğluna plaket takdim etti.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Fer Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Evran, daha önceleri doktor ve mühendislere yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verdiklerini belirtti.
     Evran, 6331 nolu yasayla tüm kurumların bu eğitimleri alması gerekmektedir. Gaziantepte kurumsal anlamda bu eğitimi personellerine veren ilk belediye Şahinbey Belediyesi oldu. Bu vesileyle başkanımız Mehmet Tahmazoğluna ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Tahmazoğlu ise personelin iş güvenliğinin çok önemli olduğunu belirtip, İş Güvenliği Kanunu gereği 614 memur ve işçimize iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldırdık. Bu eğitimdeki amacımız ürettiğimiz hizmetleri gerçekleştirirken, personellerimizin daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Kurumsal anlamda bu eğitimi alan ilk belediyeyiz. Bu eğitime katılan personellerimize ve eğitim veren kurum yöneticilerine teşekkür ediyor, daha sağlıklı günlerde memur ve işçimizle vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler üretmeyi diliyorum.
    
     -Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kısanın yeni yıl mesajı
    
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, geleceğin Türkiyesinin şekillenmesinde Zirve Üniversitesinden yetişen öğrencilerin büyük payı olacağını bildirdi.
     Kısa, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında kuruldukları yıldan bu güne kadar ülkemize daha iyi hizmet eden, okuyan, düşünen ve araştıran beyinler yetiştirmeye çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini belirtti.
     Türkiyenin daha da gelişmesi, demokratikleşmesi, bilimsel araştırmalarda arzu edilen yere çıkması için üniversitelere çok ciddi görevler düştüğüne inandığını aktaran Kısa, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     geleceğin Türkiyesinin şekillenmesinde Zirve Üniversitesinden yetişen öğrencilerin büyük payı olacaktır. Bizler üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek için çok çalışırsak ve başaracağımıza inanırsak ulaşamayacağımız hedef yoktur. Gerekli irade, azim ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh ve içinde bulunduğu ülkesine, bölgesine ve dünyaya yön veren nesiller yetiştirmenin haklı gururunu yaşayacağız.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER