Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğluna ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunu ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fadıloğlu, ziyarette, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı, dernek yöneticilerinden sorunlarını dinledi.
     Belediye olarak kaliteli projelere imza attıklarını ifade eden Fadıloğlu, Ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. İnanıyorum ki, Şehitkamil ve Gaziantep bundan sonraki süreçte de yapacağımız ortak çalışmalarla daha da güzelleşecektir. Milletin kaynağını yine millete harcamak için çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen de Fadıloğlunun yaptığı çalışmalarla Şehitkamilin vizyonunu değiştirdiğini aktardı.
     Konuşmaların ardında Demirdelen ve yönetim kurulu üyeleri, Fadıloğluna teşekkür plaketi takdim etti.
    
    
     -Genç Erkekler Masa Tenisi Müsabakaları
    
     Özel Sanko Koleji öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Genç Erkekler Masa Tenisi Müsabakaları il şampiyonu oldu.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, Özel Sanko Koleji öğrencileri Mert Akcan, Yusuf Vural, Sani Bayel, Kamer Saraçlardan oluşan masa tenisi takımı, karşılaştığı Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Lisesi, Yeşilevler Ticaret Meslek Lisesi, Sunguroğlu Koleji ve Gaziantep Kolej Vakfı Kolejini 3-0, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesini 3-1 skorla yendi ve il şampiyonu olarak birincilik kupası almaya hak kazandı.
     Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, masa tenisinin konsantrasyon ve çabuk karar verme becerilerini geliştiren bir spor dalı olduğunu belirterek, şampiyonluğu hak eden öğrencilerini kutladı.
    
     -66. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası
    
     Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, veremin bulaşıcı bir hastalık olarak önemini koruduğunu belirtti.
     Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğunu ve bu insanların yüzde 10unun yaşamlarının bir döneminde vereme yakalanma riskinin bulunduğunu ifade etti.
     Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre tüberküloz yükünün hala çok yüksek görüldüğünü aktaran Tanrıverdi, Gaziantepte yapılan etkin çalışmalarla tüberküloz hastası sayısının düştüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER