Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler

Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler -Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Cora: Okul müdürümüz ve 11 öğretmenimizin mesleklerinin gereğini yapıp öğrencilerle birlikte kalma kararı almaları, takdire şayan bir davranıştır


SAMSUN (A.A) - Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Salıpazarında okulda öğrencilerin mahsur kalması konusuyla ilgili, Okul müdürümüz ve 11 öğretmenimizin mesleklerinin gereğini yapıp öğrencilerle birlikte kalma kararı almaları, takdire şayan bir davranıştır dedi.
     Cora, Konakören İlkokulu Müdürü Ali Savaş ile görüştü.
     Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Cora, tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışının kentin belirli bölgelerinde devam ettiğini belirtti.
     8 Ocak Salı günü Salıpazarı ilçesi Konakören İlkokulunda etkili kar yağışı nedeniyle servisleri okula gelemediği için okulda mahsur kalan öğrencilerin ve öğretmenlerin ilçe merkezindeki yatılı okula getirilmesi sürecini takip ettiklerini ifade eden Cora, şunları kaydetti:
     Salıpazarı Kaymakamlığına vekalet eden Çarşamba Kaymakamı, Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Konakören İlkokulu Müdürü ile o gecenin sabahına ve kurtarmanın sonuna kadar telefon görüşmeleri yapılmıştır. Okul müdürümüz Ali Savaştan okuldaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin son durumları hakkında bilgi alınmış, sağduyulu davranılması ve morallerinin yüksek tutulması hususunda telkinlerde bulunulmuştur. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ilçe merkezindeki diğer okulumuzda karşılanmış ve ihtiyaçları derhal giderilmiştir.
     O zor zaman diliminde kendi öz evlatları evlerinde öğretmenlerimizi hasretle beklerken, kahraman okul müdürümüz ve 11 öğretmenimizin mesleklerinin gereğini yapıp öğrencilerle birlikte kalma kararı almaları, öğrencilerine anne-baba şefkati ile yaklaşarak okulda aynı battaniye ve soba ile ısınmaları ve ilçe merkezine ulaşmaları süresince gösterdikleri sabır ve duyarlılık takdire şayan bir davranıştır. Öğretmenlik bunun için kutsal bir meslektir. Ayrıca Konakören köyü sakinlerine ve kurtarılma sürecine katkıda bulunan tüm yetkili mercilere teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.
     İl genelinde eğitim-öğretimdeki kalitenin her yönü ile en üst seviyeye çıkarılması için büyük bir gayretle çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Cora, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER