Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İnşaat ustaları eğitiliyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İnşaat Mühendisler Odası (İMO) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa geçici yetki belgeli betonarme demir, kalıpçılık ve çatıcılık eğitimi düzenlediği bildirildi.
     Gaziantep İMO Başkanı Melih Meriç, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan ustalara belge verileceğini belirtti.
     Kalifiye eleman konusunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktaran Meriç, açıklamasında şunları kaydetti:
     İnşaat Mühendisleri Odası olarak inşaatta kalitenin yükseltilmesi, kalifiye eleman sorununun çözülmesi amacıyla çeşitli eğitimler vermekteyiz. Oda olarak, inşaat işlerinde çalışan Geçici Yetki Belgesi almış ustaların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların vereceği 40 saatlik eğitimleri alarak yetki belgesi edinmeleri amacıyla İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ne istinaden Geçici Yetki Belgeli Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık Eğitimi Şubemiz dersliklerinde verilmeye başlamıştır.
     Kursun, 22 Ocak Salı gününe kadar devam edeceği belirtildi.
    
     -SYDVden yardıma muhtaç öğrencilere yardım
    
     Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) SODES ile SBSyi Aşıyorum 2 Projesine katılan yardıma muhtaç bazı öğrencilere yardımda bulundu.
     Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, yaptığı açıklamada, projeye katılan 100 öğrenci içerisinde maddi durumu iyi olmayan 5 öğrenciye, masa, sandalye ve elektrikli soba yardımında bulunduklarını söyledi.
     Gündeş, öğrencilerin rahat bir ortamda ders çalışmaları açısında bu yardımı yaptıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama - Yusuf Atlıhan / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER