Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odasınca (GSO), İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonunda yapılan toplantıda, İSGÜM Adana Laboratuvar Şefi Nazan Ekiz, firma temsilcilerine 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verdi.
     Her gün dünyada 1 milyon iş kazası yaşandığını ve 4 bin 932 çalışanın işle ilgili hastalıklara yakalandığını belirten Ekiz, bin 96 çalışanın da iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
     Türkiyede ise her gün 172 iş kazası yaşandığını, bu kazalarda da 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ekiz, Temel amacımız iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesidir ifadelerini kullandı.
     İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına risk değerlendirmesi yapılacağını ifade eden Ekiz, şunları kaydetti:
     Bütün iş yerlerine risk değerlendirmesi zorunluluğu getirilmektedir. Temel hedef, iş yerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin önceden belirlenerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.
     Ekiz sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     -Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Şampiyonası
    
     Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin düzenleyeceği Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Şampiyonasına 100 kişilik ekibiyle 3 farklı kategoride katılacak.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halk oyunları antrenörü Sait Koca, Gaziantep Halk oyunlarının büyük bir kültür mirası olduğunu vurguladı.
     Halk oyunlarını dünden bugüne taşımanın görevleri arasında bulunduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:
     Geçen yıl kurduğumuz halk oyunları topluluğu sahne aldığı her alanda bizlere büyük mutluluklar yaşattı. Şimdi 100 kişilik dev ekibimizle, bir kez daha yarışmalar da yer alacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Umut ediyorum ki yarışma sonrasında elde ettiğimiz sonuçlarla tüm destekçilerimizi mutlu ederiz.
     Topluluğun tecrübeli bayan sporcularından Tuba Kaynak da kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
     Şampiyonanın 8 Mart Cuma günü yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER