Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantepin kültürel mirasını öğreniyorlar


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Kültürel mirasın korunması ve geleneksel değerlerin unutulmaması konulu eğitim programı düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı göre, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma, Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliğiyle, Bahriye Üçok Toplantı Salonunda gerçekleştirilen program kapsamında, üniversitelerin mimarlık fakültesi öğrencileri ile ilköğretim ve lise öğrencilerine sinevizyon eşliğinde ders verildi.
     ÇEKÜL Vakfı Bölge Koordinatörü Zafer Okuducu, vakfın 1990 yılından bu yana ülkenin her bölgesinde kültürel mirası korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.
     Gaziantepin yaşam biçimini ve kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Okuducu, şunları kaydetti:
     2012nin ikinci yarıyılında ÇEKÜL-KUDEB, Gaziantep Üniversitesi ile Zirve Üniversitesi Mimarlık Bölümü, gönüllü öğretmenler ve Şehitkamil Belediyesi ile kültür-kültürel miras ve koruma konularında eğitim verilerek kenti tanıtma gezileri düzenledik. Bu tanıtımlarda 240 ilköğretim öğrencisi ve 50 üniversite öğrencisi yaşadıkları kenti tanıma imkanı buldular.
     Eğitim derslerinin Mayıs ayında biteceğini ve öğrencilerin derste elde ettikleri bilgileri fotoğraflar ve yazılarla birer rapor haline dönüştüreceklerini aktaran Okuducu, bu raporlar neticesinde öğrencilerin bilgilenme derecelerini tespit edebileceklerini dile getirdi.
    
     -Girişimcilik ve istihdam paneli-
    
     Zirve Üniversitesi ve Genç İşadamları Kulübü Girişimcilik ve istihdam konulu panel düzenlendi.
     Kadooğlu Grouptan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadooğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, panelde, TÜSİADın yıllarca patronlar kulübü olarak görüldüğünü ve bu algının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
     TÜSİADın içerisinde bulunan 600 kişinin Türkiyenin her tarafında yatırımı olan, istihdam oluşturan insanlar olduğunu ifade eden Kadooğlu, şunları kaydetti:
     TÜSİAD yıllarca bu şekilde bir algıyla hep yanlış yönlendirildi. Aslında TÜSİADın Türkiyenin her tarafında bir tecrübe birikimi ve paylaşım birikimi var. Dünyada büyük girişimcilerin her zaman büyük karlar, küçük girişimciler ise her zaman küçük karlar ettiği görülüyor. Türkiyede de bu böyleydi. Artık Anadolunun her yerinde küçükler dahi büyümeye başladı. Türkiyenin her tarafındaki Anadolu Kaplanları dediğimiz insanlar da aslında şuanda büyük grupların içerisinde yer alıyor. Ama küçükler de küçük kazanacak ki büyüğe doğru gidebilsin. Neticede büyük olan firmalar da küçükten büyüğe doğru ilerlemiştir.
     Moderatörlüğünü ekonomist yazar Fikri Türkelin yaptığı panele konuşmacı olarak Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu ile Deulcom International Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş da katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER