Çözüm süreci

Çözüm süreci -Gaziantepte bir araya gelen 21 sivil toplum kuruluşu, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı -STK temsilcileri barışı simgeleyen 7 güvercin uçurdu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, bir araya gelen 21 sivil toplum kuruluşu, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.
     Yeşilsu Parkında toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına hazırlanan ortak açıklamayı, Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik okudu.
     Geleceğe umutla bakmak istediklerini belirten Çelik, başlatılan çözüm sürecini, yıllardır süren şiddet olaylarının son bulması için desteklediklerini söyledi.
     Türkiyenin kanayan yarasının tedavi edilmesi ve geleceğe umutla bakmak için silahların susmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     On binlerce insanın hayatına mal olan ve milyarlarca dolarlık mali kaynağımızın yok olmasına neden olan şiddet olaylarının son bulması için ne gerekiyorsa sorumluluk almaya hazırız. Yakalanan tarihi fırsatın heba edilmemesi için her birimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Doğusu batısı ile çözüme yürekten destek vermeliyiz. Toplumsal barışın her alanda sağlanması için tüm tarafları da kritik süreçte uyarıyoruz. Artık şiddetin dilini terk edin. Şimdi kardeşlik güneşinin etrafında birleşme zamanıdır. Aramıza set çekmeye çalışanların tuzaklarını bozma zamanıdır. O gün gelmiştir. Birlik olup tüm insanlığa hizmet etmeliyiz. Tüm İslam coğrafyasının gözü Türkiyededir. Kardeşlerimizin uzattığı eli tutup, onlara yardım edip, güçlü bir Türkiye ve sorunsuz bir dünya için kendi iç sorunlarımızı çözmeliyiz. Bizler kardeşimizin sevinciyle sevinip derdiyle dertlenmek, zor zamanında yanında olmak zorundayız. Yeni dünyanın bölgesel denkleminde yer alan bir Türkiye için kardeşlik projesini destekliyoruz.
     Basın açıklaması sonrasında sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından Türkiyenin 7 bölgesini ve barışı simgeleyen 7 güvercin uçuruldu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER