Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -18 Mart Şehitleri Anma Günü


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) bünyesinde, 18 Mart Şehitlerini Anma Gününe özel etkinlik düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, etkinlikler çerçevesinde, Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz konferansı düzenlendi.
     Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan konferansta Tarihçi Zakir Kömürcü, Çanakkalede yaşananları anlattı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, tarihe kahramanlıklarıyla destan yazan şehitlerin hiçbir zaman unutulmadığını belirtti.
     Tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan Çanakkale Savaşının 98inci yıl dönümünde şehitlerin hatıralarının bugün de bir millet olmanın en büyük ilham kaynağı olduğunu aktaran Dündar, şunları kaydetti:
     Omuz omuza, yan yana düşman süngüsüne koşarak, kendilerini topraklarına siper eden, bu topraklarda destan yazan o kahramanları bir kere daha hatırlıyoruz. Kahramanlarımızı en iyi şekilde anlamak, geçmişi, yaşananları ve verilen mücadeleyi bilmekten geçmektedir. Bugün birliğimizi ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.
    
     -Öğrencilerinden GSOya ziyaret
    
     Özel SANKO Koleji Öğrencileri, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlunu ziyaret etti.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, danışman öğretmenler Gökhan Aslan eşliğinde Konukoğlunu ziyaret eden 9. sınıf öğrencileri Enes Özsaygılı ve Furkan Eratılgan, Isı Kazanım İstasyonu projeleri hakkında bilgi verdi.
     Öğrenciler, projenin amacının endüstride açığa çıkan atıl sıcak suyu, enerjiye dönüştürmek olduğunu belirtti.
     Ziyaret için öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Konukoğlu da projenin oldukça faydalı olduğunu belirterek, öğrencilere başarılar diledi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER