Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Sanko Okullarından öğrenci velilerine seminer


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sanko Okulları tarafından öğrenci velilerine yönelik Olumsuz Duygular ve Baş Etme Yolları konulu seminer düzenlendi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, Özel Sanko Okulları psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Ferhat Aydın, seminerde Olumsuz Duygular ve Baş Etme Yolları konulu sunum yaptı.
     Aydın, yaptığı konuşmada, olumsuz duygu olarak nitelenen öfkenin aslında doğal ve normal insana özgü bir duygu olduğunu belirtti.
     Öfke bir duygudur, davranış değildir. Kullanılması gereken büyük bir enerjidir ve ilişkileri güçlendiren bir dinamiktir diyen Aydın, öfke ile saldırganlığın, şiddetin ve düşmanlığın karıştırılmaması gerektiğini, öfkenin iyi yönetildiğinde iyi sonuçlar yaratabileceğini ifade etti.
     Engelleme, utanma, anlaşılmamak, kıskançlık, değersizlik, kaygı, hayal kırıklığı, haksızlık ve kişisel kuralların çiğnenmesinin öfkeye yol açabileceğine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:
     Öfkenin altında yatan nedenleri iyi kavramak, baş etme yollarını kolaylaştıracaktır. Her gün öfkelendiğimiz şeylerin listesini yapıp tipik davranışları belirlemeliyiz. Aynı şeylere sinirlenen insan fark edip önlem alırsa, kendine daha az zarar verir. Kontrol edilemeyen ve her gün öfkelen durumlara karşı alternatif bakış açısı geliştirilmelidir.
     Seminerin ikinci bölümünde psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Bahar Turgay da sınavın çocuklardaki kaygının giderilmesinde neyle karşı karşıya olduğunun bilinmesi ve onu tanımanın, baş etmeyi kolaylaştırdığını vurguladı.
     Anne babanın kaygısının çocuğa yansıdığı uyarısını yapan Turgay, beden ve ses tonu ile de verilen mesajlara dikkat edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
    
     -Gaziantepte su kesintisi
    
     Gaziantepte içme suyu arıtma tesislerinde tadilat çalışması nedeniyle 21 mahalleye su verilmeyeceği bildirildi.
     Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresinden (GASKİ) yapılan açıklamaya göre, içme suyu arıtma tesisindeki ayaklı kulede tadilat çalışması yapılacağı belirtildi.
     Söz konusu çalışmadan dolayı 26 Martta 09 ile 19.00 saatleri arasında Aydıntepe, Boyno, Hasırcıoğlu, Eyüp Sultan, Hacıbaba, Mevlana, Karacaoğlan, Kocatepe, Özgürlük, Mithatpaşa, Nurtepe, Selimiye, Pirsultan, 8 Şubat, Yunus Emre ve Çağlayan mahallelerinin tamamına su verilmeyecek.
     Su kesintisinden Dülükbaba, Münifpaşa, Göztepe, Onat Kutlar ve Karşıyaka mahalleleri de kısmi etkilenecek.
    
     -Sel mağduru işletmeci yetkililerden yardım bekliyor
    
     Arabanda sel sularının zarar verdiği alabalık tesisinin işletmecisi Halil İbrahim Çöplü, 3 aydan beri mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.
     Çöplü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 Aralık 2012de sel sularının 3 bin 500 alabalığını telef ettiğini, işletmesinin de kullanılmaz hale geldiğini belirtti.
     16 nüfuslu ailenin geçimini sağladığı tesisin onarımı için Gaziantep Valisi Erdal Atadan yardım beklediğini belirten Çöplü, Evimin ve tesisin birikmiş elektrik ve kredi borçlarımı ödeyemediğim için evime icra geldi. Zor durumdayım, yetkililerin desteğini bekliyorum dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Adem Yılmaz - Mahmut Bazlama
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER