Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencileri itfaiye ile uygulamalı eğitime katıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik Programı 2nci sınıf öğrencileri, Yanma ve Yanma Bilgisi dersi kapsamında, Gaziantep itfaiyesiyle ortaklaşa uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının yer aldığı eğitimde başarılı olan öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, törende, Mülkiyet ve Koruma Bölümü ile toplumunun güvenliği ve huzurundan sorumlu kurum ve kuruluşların ihtiyaç duydukları nitelikli özel güvenlik ve itfaiye personelleri yetişmesine katkı sağladıklarını belirtti.
     Üstlendikleri misyonun gereklerinin ve zorluklarının farkında olduklarını vurgulayan Yılmaz, Hocalarımızın gayretleri, okulumuzun, üniversitemizin, Oğuzeli ve Gaziantep belediyelerinin de olanaklarını kullanarak üstün nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz ifadesini kullandı.
     İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım da yangında ilk müdahalenin her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, küçük çapta çıkan yangınlarda ilk 5 dakika içerisinde müdahale edilmediği takdirde kontrolden çıktığını, hatta söndürmenin zorlaştığını ifade etti.
     İtfaiyecilik alanında personel niteliğinin artırılmasının büyük bir zorunluluk olduğunu belirten Yalım, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı mezunu öğrencilerinin bu ihtiyaca cevap vereceklerini kaydetti.
     Törende başarılı öğrencilere sertifikaları verildi.
    
     -Huun Huur Tu grubu GAÜNde konser verdi-
    
     GAÜN Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle Tuva Özerk Cumhuriyetinden Huun Huur Tu müzik grubu konser verdi.
     Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gür, müziğin evrensel olduğunu belirterek ana yurttan ses, nefes ve gönülden gelen duyguları dinleyeceklerini ifade etti.
     Gür, şunları kaydetti:
     Her ne kadar aynı kök olsa da dil birlikteliği açısından bazı kelimeleri anlayamasak bile aslında o ruhtan, o gönülden gelen derin ezgiler ortak dilimizdir. Ruhumuzda onları yaşayacağımızı biliyorum. Böylesine güzel bir geceyi bize yaşatacakları için grubumuza, Altaylardan kopup gelen o nefese, programı düzenledikleri içinde genç öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
     Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hilmi Bayraktar da topluluğun Türk dünyasının kardeşliğini pekiştirmek, birlikteliğini artırmak, bilinçli bireyler yetiştirmek üzere kurulduğunu belirtti.
     Türk kültüründe ötekileştirme olmadığını ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:
     Yunus Emrenin dediği gibi yaratılanı yaratandan ötürü sevme vardır. Türkler, çevresindeki toplumlara yabancı kalmamış. Her birinin sanatını, kültürünü ihmal etmeden kendisine benzeterek almıştır.
     Prof. Dr. Gür, konser sonunda grup üyelerine sedef sandık hediye etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER