Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı:

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: Önümüzdeki yıllarda daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme hızları gerçekleşebilecektir -Anadolu Ajansına duyulan güven sayesinde terminali takip edenlerin sayısının giderek artacağını düşünüyo


DİYARBAKIR (A.A) - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, önümüzdeki yıllarda daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme hızlarının gerçekleşebileceğini söyledi.
     Başçı, AA muhabirine Türkiyenin 2012 yılındaki büyüme rakamları ile Anadolu Ajansının 100. yıl hedeflerini değerlendirdi.
     Büyümü rakamları hakkında bilgi veren Başçı, 2012 yılı büyüme açısından dengelenmenin sağlandığı bir yıl oldu. Bu sayede önümüzdeki yıllarda daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme hızları gerçekleşebilecektir dedi.
     Anadolu Ajansının 100. yıl hedefleri doğrultusunda attığı adımlar, finans ve ekonomi haberciliğine yansımalarının oldukça yararlı olduğuna dikkati çeken Başçı, şunları söyledi:
     Finans haberleri terminalinin hizmete girmesi, finans piyasaları için oldukça yararlı oldu. Doğru bilgiye zamanında ulaşabilmek bu sektörde çok önemli. Anadolu Ajansına duyulan güven sayesinde terminali takip edenlerin sayısının giderek artacağını düşünüyorum. Türkiye ekonomisine ilişkin haberleri şu anda 5 dilde dünyaya duyuran AAnın bu sayıyı her yıl artırarak 2020de 11 dile çıkaracak olması, Türkiye ekonomisine ilişkin haberlerin uluslararası piyasalara doğru, zamanında ve yaygın bir şekilde aktarılması çok önemli. Anadolu Ajansının bunu şu anda 5 dilde yapmasını ve 2020 yılında bunu 11 dile çıkaracak olmasını çok isabetli buluyorum. Merkez Bankası ve AA ile yapılan protokol sonucunda web sitemizde yayımlananın veriler anında finans terminalinize aktarılıyor. Böylece ekonomi ve finans alanında çalışanlar verilere kolaylıkla erişebiliyor. Merkez Bankası ve AA arasındaki işbirliğinin çok faydalı olduğunu söyleyebilirim ve bu işbirliğinin ileride daha da güçleneceğini düşünüyorum.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER