Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Milletvekili Erdoğanın Kiev ve Kırım ziyareti


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Kiev ve Kırıma resmi ziyaret programı gerçekleştirdi.
     Erdoğanın makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Meclis Başkanı Çiçek ve beraberindeki heyet, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovıc ve Ukrayna Başbakanı Mykola Azarov tarafından kabul edildi.
     Ziyarette, iki ülke arasındaki ulaşım, ekonomik ve ticari alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi yönünde anlaşmaya varıldı. Görüşmelerde, Ukraynanın 2020 İzmir EXPO adaylığını, İstanbul 2020 Yaz Olimpiyatlarını ve 2015-2016 yıllarında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Türkiyede yapılması için Yanukovic ve Azarovun tam destek verecekleri bildirildi.
     Erdoğan, Kievde Türk iş adamları tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türk iş adamları tarafından yapılan Meridyen okullarının, Türk vatandaşları ve diğer yabancı ülke vatandaşları tarafından tercih edilen okulların başında gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Erdoğan, Türkiye olarak Ukraynada iş yapan iş adamlarıyla gurur duyduğunu, iki ülke arasındaki 6 milyar dolarlık ticari hacmin daha da artması için Türkiye ve Ukrayna hükümetlerince her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.
    
     -Yozgat Valisi Yazıcı, Yeşilvadi projesini gezdi-
    
     Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Şahinbey Belediyesi tarafından yapımına başlanan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Türkiyenin en büyük parkı olan Yeşilvadi projesi alanında incelemelerde bulundu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmazında yer aldığı gezide, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Vali Yazıcıya Yeşilvadi projesi uygulamaları hakkında bilgi verdi.
     Belediye tarafından yapımı devam eden Güneykent piknik alanı ve Şahinbey Parkını da gezen Yazıcı, Yozgatta spor vadisi projesine başladıklarını belirtti.
     Projenin sağlıklı ve elverişli olması adına güzel örnekleri görmek gerektiğini aktaran Yazıcı, şunları kaydetti:
     "6-7 ilde buna benzer projeleri inceledim. Ancak diyebilirim ki en doğru şekilde, insanların faydalanabileceği ve en toplu ve komplike olarak Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu Yeşilvadi projesini inceledik. Böyle başarılı çalışmalara imza atan başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile yaklaşık 5 saat alanda gezdik. Gelecek sefere belediye başkanımız ve müdürlerimizle gelmeyi planlıyoruz. Özellikle 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi projesini yakından inceleyerek örnek alacağız. İnsanlarımız bu gibi hizmetlere layık. Gaziantepe 10 yıl önce geçmiştim. Müthiş bir değişiklik var. Böyle güzel hizmetleri vatandaşın hizmetine sunan Başkanımızı gönülden tebrik ediyorum."
    
     -Şehitkamil Belediyesi 23 Nisan Spor Şenlikleri başladı-
    
     Şehitkamil Belediyesi Başkanlığınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor şenlikleri, 17 okuldan 500 sporcunun katılımıyla basketbol kupası ve minikler şenliği ile start aldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen basketbol kupası, bu yıl 17 okuldan 22 kız ve erkek basketbol takımının katılımıyla gerçekleştirilecek.
     Şampiyonaya katılacak olan 500ün üzerinde sporcu, 8-18 Nisan tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde devam edecek şenlikler boyunca çeşitli ödüllü yarışmalara katılabilme ve sürpriz ödüller alabilme fırsatı bulacak.
     Basketbol Kupası ve Minikler Şenliği sonunda şampiyonada ilk üç dereceyi alacak okullar Şehitkamil Belediye Başkanlığınca projeksiyon cihazı, akıllı tahta, dizüstü ve yazıcı gibi hediyelerle ödüllendirilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 23 Nisan etkinliklerini farklı etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, "Spor şenliklerimize bugün basketbol turnuvamızın açılışıyla start veriyoruz. Etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde futbol, satranç ve badminton etkinlikleri ile devam edecek. Ben şimdiden bayramımızı kutluyor, şenlikler boyunca tüm yarışma ve müsabakalara katılacak okullarımızın kıymetli idareci, öğretmen ve sporcularına başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
     23 Nisan basketbol kupası ve minikler şenliği, Fadıloğlunun attığı sembolik hava atışıyla başladı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER