Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2 milyon 300 bin kök çiçek dikecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kentte 2 milyon 300 bin kök çiçek dikileceği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 Nisanda başlayıp mayıs sonuna kadar sürmesi planlanan çalışmayla şehrin farklı cadde ve sokakları çiçeklere bürünecek.
     Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin "dünya kenti" olması için çalıştıklarını belirtti.
     Altyapı, üstyapı, ulaşım ve temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel yaşam alanlarında da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Geçen yıl 700 bin yazlık, 700 bin kışlık, 500 bin lale, nergis ve sümbül gibi soğanlı bitkilerle şehri renklendirdik. Bu yıl petunya, kadife çiçeği, Cezayir menekşesi ve benzeri türlerle başlayacağımız çiçek dikimi kapsamında 2 milyon 300 bin çiçeği toprakla buluşturacağız. Bu çerçevede mevsimine uygun çiçek ve bitkilerle şehrin görünümünü zenginleştiriyoruz."
    
     -Ortaokullar arası bilgi yarışması-
    
     İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaokullar arası bilgi yarışmasının finali 27 okulun katılımıyla gerçekleştirildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Atatürk Spor Salonundaki yarışma öncesinde öğrencilere başarılar diledi.
     Yarışmayla öğrencilerin sınav ortamına alışmalarını sağlamayı ve sınav coşkusunu yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden Demirtaş ayrıca öğrencilerin eğitimdeki durumu öğrendiklerini kaydetti.
     Finalde yarışan Cumhuriyet Ortaokulu birinci, 75. Yıl Ortaokulu ikinci, 13 Kasım Ortaokulu üçüncü oldu.
     Yarışmayı Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler izledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Zekeriye Şimşek / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER