Gaziantep H Tipi Cezaevindeki yangın iddiası

Gaziantep H Tipi Cezaevindeki yangın iddiası -Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın: -5 kişi hastaneye sevk edildi


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep H Tipi Cezaevinde bir kişinin yatak yakmasından dolayı çıkan dumandan etkilenen 5 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.
     Cezaevine gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Aydın, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın adli suçluların bulunduğu koğuşta meydana geldiğini belirtti.
     Görevlilerin hemen müdahale ederek yangını söndürdüklerini vurgulayan Aydın, Koğuşta bulunan 12 kişi başka koğuşlara alınmış, bunlardan 5i, zehirlenmeye karşı hastanelere sevk edilmiştir. Durumları iyi. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok dedi.
     Cezaevindeki başka koğuşlarda herhangi bir olayın olmadığını ifade eden Aydın, Toplu şekilde gelişen olay yok. 12 kişi etkilenmiş, 5 kişi hastaneye sevk edildi. Araştırma devam ediyor. Olay, bir kişinin yatak yakmasından dolayı çıkan yangın. Durum kontrol altında. Başka bir olay yok. Can ve mal güvenliğine karşı herhangi bir sıkıntı yok ifadesini kullandı.
     Aydın, açıklamasının ardından görüşerek, olayla ilgili bilgi verdiği tutuklu ve hükümlü yakınlarından da evlerine dönmelerini istedi.
     Bu arada, itfaiye ve sağlık ekiplerinin de cezaevinden ayrıldıkları görüldü. Bazı mahkum yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişi ise sürüyor.
     Öte yandan, dumandan etkilendikleri belirtilen Vakkas Çöplü, Kadir Polat, İsmail Polat, Levent Türk ve Suat Koyuncu adlı tutukluların hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği belirtildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Hasan Özkal
     Yayıncı: İsmail Fidan / Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gaziantep H Tipi Cezaevindeki yangın iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER