Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu:

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: -Sanayide yaşanan işçi sıkıntısı iş beğenmeme ve rahat iş arama gibi nedenlerden kaynaklanıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide yaşanan işçi sıkıntısının iş beğenmeme verahat iş arama gibi nedenlerden kaynaklandığını belirtti.
     Hür Sanayici ve İşadamları Derneğinden (HÜRSİAD) yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ile HÜRSİAD yönetim kurulu başkanları ve üyeleri, OSB Başkanı Nakıboğlunu ziyaret etti.
     Nakıboğlu ziyarette, işsizlik sorunu ve bunun sebeplerine dikkati çekti. Türkiyede işsizlik olmadığını, iş beğenmeme olduğunu savunan Nakıboğlu, Rahat iş isteyenler var. Sabah 9da işe gideyim, akşam 5de çıkayım anlayışı hakim. Meslek edindirme kursları düzenleniyor. 100 kişinin alınacağı kursa sadece 7 kişi başvuruyor. Halbuki sigortaları yapılıyor, harçlıkları veriliyor. İş garantisi veriliyor. Buna rağmen talep çok az ifadelerini kullandı.
     OSBde işçi bulmada sıkıntı yaşandığını kaydeden Nakıboğlu, şöyle devam etti:
     Çalıştıracak kalifiye işçi bulamadığımız gibi, Ne iş olsa yaparım diyeni de bulamıyoruz. Sanayide yaşanan işçi sıkıntısı iş beğenmeme ve rahat iş arama gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Bu sorunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahine de ilettim. İşçi sıkıntısının en büyük sorumlusu yeşil karttır. Adamın yeşil kartı var, çocukları için destek parası alıyor, okul masrafını alıyor, sağlık giderleri karşılanıyor, yakacak, erzak alıyor, aşevinden yemek alıyor. Kahvede oturuyor. Niye çalışsın ki- Bir zamanlar moda olmuştu, Ben sigortasız çalışmam deniliyordu. Eskiden insanlar sigortalı olmak şartıyla çalışıyordu. Şimdi sigorta istemiyor. Bu da işçi bulmamızda sorun oluyor. Neyse ki yeşil kart konusunda şu an önemli düzenlemeler oluyor. Yeniden gözden geçiriyorlar. Geçmesi de lazımdı.
     Nakıboğlu, Gaziantepte yeni bölgenin faaliyete geçmesiyle birlikte üretim ve ihracatın daha da artacağına dikkati çekti.
     Toplam 35 milyon metrekare alanla Türkiyenin en büyük OSBsi konumunda olduklarına işaret eden Nakıboğlu, OSBde 700 firma ve 100 bin istihdamla çok önemli bir yerde bulunduklarını kaydetti.
     Ziyaret sonunda GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan, Nakıboğluna HÜRSİADa verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER