Gaziantepli öğrencilere yurt gezisi

Gaziantepli öğrencilere yurt gezisi -Emniyet Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında 90 lise öğrencisi Çanakkale ve İstanbulu gezecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Polis Gençlik El Ele-Kınalı Kuzular" projesi kapsamında 90 lise öğrencisi, Çanakkaleye uğurlandı.
     Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl 5incisi düzenlenen proje kapsamında Emniyet Müdürü Ömer Aydının da katıldığı törenle uğurlanan öğrenciler, Çanakkalenin yanı sıra İstanbulu da gezecek.
     Aydın, TEM Konferans Salonunda düzenlenen törende, daha önce Tokatta görev yaptığını anımsatarak, "Kınalı Kuzular"ın Tokata mal edilen bir anı olduğunu söyledi.
     Projenin kendisi açısından önemli olduğunu vurgulayan Aydın, "Her yıl düzenlediğimiz etkinliğimize bu yılda yenisini ekleyerek öğrencilerimizi tarihle, sanatla ve ülkemizin çeşitli gezip görülesi güzellikleriyle buluşturacağız. Tarihini bilen milletin kökleri sağlam çınar gibidir. Zamanla yaşayışlarını unutan, tarihini bilmeyen, atalarının neler yaptığından haberi olmayan gençlik, kendini ayakta tutan köklerine zarar vermiş demektir. Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez" dedi.
     Öğrencilere ziyaretleri sırasında şehitlere selam ve minnet duygularını ifade etmelerini isteyen Aydın, şöyle konuştu:
     "İnsan orada başka duygulara kapılıyor. Tarih kitaplarında Çanakkale Savaşlarında dere gibi kan aktı denirdi. Gözümde canlandıramazdım. Dolayısıyla tarih kitaplarında anlatılanları yerinde gözlemlemek önem taşıyor. Geziden sonra tarihimizdeki mucizelerle ilgili geri dönüş yapacaksınız. Çevrenize bilgilerinizle ışık saçacağınıza yürekten inanıyorum."
     Milli Eğitim Müdürlüğü, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıklarının maddi katkıları ile düzenlenen gezinin İstanbul boyutu da olduğunu dile getiren Aydın, "Dünyanın birçok yerinden insanların ziyaret ettiği, ecdadımızın bıraktığı tarihi eserleri yerinde görme şansını bulacaksınız. Bu proje ufkunuzu açacak" diye konuştu.
     Aydın, öğrenci gençliğinin tarih bilincini artırarak milli birlik ve beraberlik duygusu aşılamak ve polis-gençlik ilişkilerini güçlendirip birlikte hareket etme kabiliyetlerini artırmak amacıyla düzenlenen projede emeğe geçenlere teşekkür etti.
     Proje kapsamında Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki 27 lise ve dengi okulda öğrenim gören öğrenciler, 16-19 Nisan arasında Çanakkale Şehitliği ile İstanbuldaki tarihi yerleri gezecek.
    
     Muhabir: Selen Tonkuş / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepli öğrencilere yurt gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER