Gazilerin Örnek Hayatı Projesi

Gazilerin Örnek Hayatı Projesi -Boluda gazilerin örnek hayatlarını öğrencilere aktarmak için Bolu Valiliğince Gazilerimizin Örnek Hayatı projesi hayata geçirildi -Bolu Valisi Özçimen: Sokaklarda şuursuzca, başıboş yaş


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, gençlerin daha iyi yetişmesi için devlet millet olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirterek, Sokaklarda şuursuzca, başıboş yaşayarak vatana sahip çıkamayız, bir gün bizi de çağırırlarsa hazır olmamız lazım dedi.
     Bolu Valiliğinin öncülüğünde, Valiliğe bağlı Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ile Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin birlikte yürüteceği Gazilerimizin Örnek Hayatı projesinde, gazilik ve şehitlik gibi yüce makamların öğrencilere anlatılması ve kavratılması amaçlanıyor.
     Proje kapsamında Bolu İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen programda konuşan Vali İbrahim Özçimen, gençlerin daha iyi yetişmesi için devlet millet olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını söyledi.
     Sokaklarda şuursuzca yaşayarak vatana sahip çıkılamayacağını anlatan Özçimen, Savaş aslında devam ediyor. Çanakkaleyi biliyoruz ama Kıbrıs var. Güneydoğuda resmen bir savaş var. Büyük ölçekli devam ediyor. Her gün toprağa şehitler veriyoruz. Kolu-bacağı, gözü-kulağı, dili-dudağını vermiş insanlar bunlar. Bu insanlar sizlerin karşısına geliyor. Arzu ediyoruz ki siz genç yaşta onlarla mülaki olasınız. Kimseyi suçlamam, kimseyi de kendimden küçük görmem ama gençlerimiz biraz daha vatan, millet, tarih, bayrak konusunda şuurlansınlar. Buna ihtiyaç var. Sokaklarda şuursuzca, başıboş yaşayarak vatana sahip çıkamayız, bir gün bizi de çağırırlarsa hazır olmamız lazım ifadelerini kullandı.
     Proje hakkında bilgiler veren Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hakan Korkusuz da Boluda ikamet eden Güneydoğu, Kıbrıs, Kore ve diğer gazilerin motivasyonunu artırmak, onların örnek hayatlarını öğrencilere aktarmak Gazilerimizin Örnek Hayatı adıyla bir proje hayata geçirdiklerini söyledi. Korkusuz, projeyle Boludaki gazilerin olay anı ve sonrasında yaşadıklarını, Türk tarihindeki ünlü şahsiyetlerin yaşamlarının öğrencilere aktarılması, gazilik ve şehitlik gibi yüce makamların öğrencilere anlatılması ve kavratılmasının amaçlandığını kaydetti.
     Proje kapsamında gazi ve şehit ailelerine yönelik birçok çalışmanın yapılacağını ifade eden Korkusuz, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında gazilerimiz proje ekibi tarafından evlerinde ziyaret edilecek, gazilerimizin motivasyonunu artıracak organizasyonlar yapılacak, kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar oluşturulacaktır. Yine proje çerçevesinde şu anda burada ilkini gerçekleştirdiğimiz gazilerimizin proje ekibi ile beraber önceden programlanan okullarda öğrencilere nasıl gazi olduklarını, yaşamlarını daha sonra nasıl sürdürdüklerini, örnek hayatlarını aktarmaları sağlanacak.
    
     -Çok zor günler geçirdim-
    
     Vatani görevini yaptığı Karsın Kağızman ilçesinde terör örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanarak gazi olan Halil Mazlım, çatışma anını anlatırken, salonu dolduranlar da duygulu anlar yaşadı.
     Vatani görevini yaptığı sırada bir çatışmada yaralandığını, yanındaki silah arkadaşının ise şehit olduğunu anlatan Gazi Mazlım, o günleri şöyle anlattı:
     Beni şehit olan arkadaşımla yan yana yatırdılar. Şu anda o güne geri döndüm. Sizin içinizde en çok sevdiğiniz anneniz, babanız ya da ailenizin yakınından biri ölmüş müdür- Eğer ölmüşse eğer işte o insanlar bilir. Eğer gerçekten siz bize sahip çıkarsanız, gerçekten biz üzülmeyiz. Şehitlerimizin ruhu her zaman şad olur. Vatan bize şans oyunlarından, çekilişlerden, oradan, buradan verilme bir şey değil. Dünyada ve hiçbir yerde eşi benzeri olmayan bir yer burası. Canımızla kanımızla bu vatanı kazandık. Biz bir olduğumuz, birlik olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Kimse bu vatanı bölüp, parçalayamaz.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Gazilerin Örnek Hayatı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER