Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı

Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı -Silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştanın cenazesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağın da katıldığı törenle, Erzurumda toprağa verildi


ERZURUM (A.A) - Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştanın cenazesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağın da katıldığı törenle, memleketi Erzurumun Tortum ilçesinde toprağa verildi.
     Tortum Devlet Hastanesi morgundan, Emniyet Müdürlüğüne ait cenaze aracıyla alınan Daştanın Türk bayrağına sarılı tabutu, Esendurak köyündeki baba ocağına götürüldü.
     Burada bir süre bekletilen Daştanın cenazesi, polislerin omzunda taşınarak, Esendurak Köyü Mezarlığına getirildi.
     Esendurak Köyü Camisinde kılınan öğle namazının ardından köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, Sağlık Bakanı Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mutafa İhsan Batı, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve kamu kurum müdürleri ile şehidin yakınları katıldı.
     İl Müftüsü Yakup Arslanın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit polis memuru Mücahit Daştanın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Özel Hareket polisinden oluşan tören mangası, saygı atışında bulundu.
     Sağlık Bakanı Akdağ, tabuta sarılı Türk bayrağını baba Hayrettin Daştana verdi. Baba Daştan da bayrağı öperek teslim aldı. Akdağ, baba Hayrettin, şehidin kardeşleri Fatih ve Müdahir Daştanın koluna girerek, teselli etmeye çalıştı.
     Daha sonra, Esendurak Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde Daştan ailesiyle taziyeleri kabul eden Bakan Akdağ, burada verilen öğle yemeği programına katıldı.
     Bir gazetecinin, polisi şehit eden teröristin kanser olduğu yönündeki soruyu Bakan Akdağ, Herhangi bir açıklama yapmayacağım. Şehit cenazesi için buradayım. Şehidimize Allah rahmet eylesin, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun diye yanıtladı.
     Cenaze törenine, Cumhurbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valisi Avni Mutlu tarafından çelenk gönderildiği, köyün de bayraklarla donatıldığı görüldü.
     Bu arada, şehit olan polis memuru Mücahit Daştanın bir çocuk babası ve eşinin 5 aylık hamile olduğunu öğrenildi.
    
     Muhabir: Hasar Özkal / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER