Meşale Derneği, Suriye için yardım gecesi

Meşale Derneği, Suriye için yardım gecesi düzenleyecek -Dernek Başkanı Doğan: Çözüm Birleşmiş Milletlerde değil, birleşmiş yüreklerdedir


MALATYA (A.A) - Meşale derneği, Türkiyedeki Suriyeli mültecilere yardım amaçlı Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi isimli bir program düzenleyecek.
     Meşale Derneği Kültür Komisyonu Başkanı Fikret Doğan, dernekte düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli vatandaşlarla kardeşliğin pekiştirilmesi için yardım elinin uzatılması gerektiğini belirtti.
     Suriye hakkında pek çok şey konuşulduğunu ancak insani dram boyutunun ihmal edildiğini dile getiren Doğan, Suriyedeki kriz ve iç savaş sebebiyle yaklaşık 10 milyon kişi açlıkla ve sefaletle yüz yüzedir. Kışın gelmesiyle şartlar daha da ağırlaşmakta, soğuklardan en çok çocuklar, yaşlılar, hastalar ve kadınlar etkilenmektedir. Suriye halkının gıda ve barınacak temel maddelere ihtiyacı bulunmaktadır. Kış mevsimine girildiği şu günlerde salgın hastalıklar sebebiyle tıbbi yardıma da ihtiyaçları vardır diye konuştu.
     Belediye Konferans Salonunda 15 Aralık Cumartesi akşamı yardım programı düzenleyeceklerini kaydeden Doğan, Çözüm Birleşmiş Milletlerde değil, birleşmiş yüreklerdedir. Suriyeli kardeşlerimiz için kardeşlik zamanı diye düşünen, kardeşliğimizi yardımlarımızla pekiştirelim sözünü eksen alan Meşale Derneği olarak, bu kış kapımızda üşüyen ve aç kalan kardeşlerimize yardım eli uzatmak için, Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi düzenleyeceğiz dedi.
     Geceye, araştırmacı yazar Ramazan Kayan, Suriyeli İslam alimi Ahmed Feyyaz, Suriye Gençlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Osmanhan Süleyman ve Anadolu Platformu Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazerin konuşmacı olarak katılacağını aktaran Doğan, gecede hem Suriyede yaşananların gündeme getirileceği hem de yardım toplanacağını söyledi. Doğan, yardımların Suriyeli mültecilere ulaştırılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Meşale Derneği, Suriye için yardım gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER