Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı

Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı -Rize Belediye Başkanı Bakırcı: (Rizede TAYAD üyelerinin 2005teki eylemiyle ilgili) O gün yaşanan olaylar örgütlerin terörist yetiştirme faaliyetleriydi. Maalesef bugün görüyoruz ki o kişileri y


RİZE (A.A) - Belediye Başkanı Halil Bakırcı, polis memuru Mücahit Daştanı şehit eden N.Anın da aralarında bulunduğu TAYAD üyelerinin 2005de Rizeye eylem yaptığını anımsatarak, O gün yaşanan olaylar örgütlerin terörist yetiştirme faaliyetleriydi. Maalesef bugün görüyoruz ki o kişileri yetiştirdiler ve eylem yapabilecek seviyeye getirdiler. Haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler dedi.
     Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Gaziosmanpaşada polis memuru Mücahit Daştanı şehit eden N.Anın da aralarında bulunduğu TAYAD üyelerinin 2005 yılının Kasım ayında Rizede yaptığı eyleme vatandaşların tepki gösterdiğini ve arbede yaşandığını anımsattı.
     TAYAD üyelerinin daha sonra kendisi hakkında vatandaşları azmettirdiği gerekçesiyle Rize Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Bakırcı, şunları söyledi:
     TAYAD üyeleri 2005de Rizede kanunsuz eylem yaptı ve vatandaşlar tepki gösterdi. Ardından TAYAD üyeleri hakkımda suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet savcılığında ifade verdim ancak suç unsuru oluşmadığı için takipsizlik kararı çıktı. Bu tip eylemler örgütlerin terörist yetiştirme çabasıdır. Rizede üç, beş vatansever onların tahrikleri ile bekli de linç gibi görünen bir davranış içerisine girmiştir. Maalesef ulusal medya o dönemde bu olayı linç girişimi olarak yansıttı. Linç girişimi ortada yoktu, vatandaşların tahrikler sonucu haklı tepkisi vardı.
     Hiçbir sorun ortada yokken kimsenin kimseyi linç etmeye girişiminde bulunmayacağını söyleyen Bakırcı, İnsanların değerleri ile oynanmasına karşı gösterilen bir tepki vardı. Bugünler hesaplanarak halkın haklı tepkisi vardı. O gün yaşanan olaylar örgütlerin terörist yetiştirme faaliyetleriydi. Maalesef bugün görüyoruz ki o kişileri yetiştirdiler ve eylem yapabilecek seviyeye getirdiler. Haince bir eylemle polisimizi şehit ettiler. Haklılığımız çok büyük bir acı sonrası ortaya çıktı dedi.
    
     -Tepki o gün de bugün de haklıydı-
    
     Saldırı sonrası halkın tepkisini onayladığını vurgulayan Bakırcı, şöyle devam etti:
     Ben o gün insanlarımızın gösterdiği tepkinin halkı olduğunu söylemiştim, bugün de haklı olduğunu söylüyorum. Birileri gelip Rizenin meydanında halkın tepkisine neden olacak eylemleri yapma hakkını kendinde görmemesi lazım. Rize ve bölge ile bağlantısı olan insanlar değil burada eylem yapanlar. Hayatlarında Rize ve Trabzona hiç gelmemişlerdi. Gelip kendilerine göre bölge halkının haklarını savunduklarını iddia ediyorlar. Bu bölgede yaşamamış, suyunu içmemiş ve tozunu yutmamış insanların gelip bölge insanımızın duyguları ile oynama hakkı yoktur. Hemşehrilerimizin tepkileri de bu doğrultudaydı. Biz de hemşehrilerimizin tepkisi haklı olduğunu söylemiştik. Bilseydik biz de eyleme katılırdık. O gün de bu gün de aynı şeyi savunuyorum. Vatandaşlarımızın haklı tepkisi ortaya çıktı ama maalesef bir polis şehit olduktan sonra. Umarız bu son olur.
     Bakırcı, bir gazetecinin ölüm listesine alındığınız yönünde söylemler gündeme gelmiş ve belediye binasına ses bombası konulmuştu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz- sorusuna, Ses bombası netleşmedi, belirlenemedi ancak her canlı doğduğu gün ölüm listesindedir. Bizim de ölüm listesinde adımız var. Allahın izin verdiği kadar yaşayacağız. Kimsenin bize ömür biçecek gücü yok şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gaziosmanpaşadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER