Geçit vermeyen kar kütleleri iş makineleriyle

Geçit vermeyen kar kütleleri iş makineleriyle kaldırıldı -Gümüşhanenin yüksek kesimlerinde kış boyunca rüzgarın etkisiyle çukur alanlara biriken ve yüksekliği 2-3 metreyi bulan kar kütleleri, İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen ça


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanenin yüksek kesimlerinde kış boyunca rüzgarın etkisiyle çukur alanlara biriken ve yüksekliği 2-3 metreyi bulan kar kütleleri, İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışma sonucu kaldırılarak, yollar açıldı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışın terk edilen 24 köyün, kar nedeniyle kapanan yollarını ulaşıma açtıklarını söyledi.
     Son çalışmanın Kürtün ilçesine bağlı Tilkicek, Beytarla, Yukarı Karadere, Aktaş ve Sapmaz köylerinde yapıldığını belirten Akdoğan, "Bu köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız, kış mevsimine girilirken kent merkezlerine göç eder. Bu köylerde kalan olmadığı için yollarda kışın kar temizleme çalışması yapmıyoruz" dedi.
     İlkbaharda vatandaşların köylerine dönme hazırlığına başladığını ifade eden Akdoğan, "Vatandaşların köylerine sağlıklı şekilde ulaşmalarını sağlamak için karla kapalı yollarda çalışma başlattık. Kışın herhangi bir çalışma yapılmayan yollarda kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi bulması nedeniyle bu yolları buldozerle açmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.
     Akdoğan, Mera Komisyonu kararı doğrultusunda tüm yayla yollarının 10 Mayısa kadar ulaşıma açılacağını, bu doğrultuda başlattıkları çalışmalarda, ilk olarak Kürtün ilçesinin 2350 rakımlı Kazıkbeli Yaylasının yolunu açtıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Geçit vermeyen kar kütleleri iş makineleriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER