Gedizde Kurban Kesme El Kitabı dağıtıldı

Gedizde Kurban Kesme El Kitabı dağıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Belediyesi, kurban kesecek vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Kurban Kesme El Kitabı dağıttı.
     Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban atıklarının çevre kirliliğine yol açmaması için birkaç yıldır Kurban Bayramı öncesi büyük naylon poşetler dağıttıklarını hatırlattı.
     Bu yıl naylon poşetlerle Kurban Kesme El Kitabı da dağıtarak, kurban kesme konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini belirten Saraoğlu, şunları kaydetti:
     Naylon poşet uygulaması halkımız tarafından iyi bir şekilde benimsendi. Kurban kesiminde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla dağıttığımız Kurban Kesme El Kitabının da ilk uygulamada kabul göreceğine inanıyorum. Naylon poşet dağıtımındaki amacımız, vatandaşlarımızın kurban atıklarını çöp konteynerlerine atmadan önce bu poşetlere koymasını sağlamaktır. İnsan ve çevre sağlığı bakımından büyük öneme sahip olan bu uygulamada büyük bir aşama kaydedildi ve kentimizde temiz bir çevre elde edilmiş oldu. Kurban kesimindeki yanlışlar, kayıplar ve zararların önüne geçebilmemiz için de bu yıl el kitapları dağıttık. Kurban kesimi ve kurban eti dağıtımında rehber olacak bu el kitapçıkları eminim ki, birçok konuda vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Bu uygulamadan da olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Kurban Bayramıtebrik eder, nice bayramlar dilerim.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizde Kurban Kesme El Kitabı dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER