Gediz nehrindeki kirlilik

Gediz nehrindeki kirlilik -UOSB Başkanı Ali Yıldırım: Arıtma tesisi yönetmeliklere uygun çalışıyor


UŞAK (A.A) - Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, bölgenin arıtma tesisinin yönetmeliklere uygun çalıştığını, buradan çıkan suyun Gediz Nehrindeki suyun kalitesini artırdığını söyledi.
     Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında Gediz Nehrinde balık ölümleri sonrası ortaya atılan iddiaları değerlendirdi.
     UOSB Arıtma Tesisinin Şehircilik ve Çevre Bakanlığı yönetmeliklerine uygun olarak çalıştığını ancak tesisin bakım ve arıza durumlarında çalışamadığını dile getiren Yıldırım, bu süre zarfında atık suların arıtılmadan nehre bırakılabildiğini bildirdi.
     Gediz Nehrinin arıtma tesisi olmayan firmaların atıklarıyla kirletildiğini savunan Yıldırım, Kirlilik varsa bunun sorumlusu biz değiliz. Arıtma tesisi bakım ve arızalar nedeniyle zaman zaman çalışmıyor. Bu zamanlarda atık su arıtılamıyor. UOSB Arıtma Tesisinin yedekleme ünitesi yok. Atık suyu depolama için yedekleme ünitesi yapılmalı ancak bu çok maliyetli. Yedekleme havuzlarının maliyeti 2 Milyon liradan fazla dedi.
     UOSB Arıtma Tesisinden çıkan suyun Gediz Nehrindeki suyun kalitesini artırdığını iddia eden Yıldırım, geçen ay meydana gelen balık ölümlerinin kirlilikten kaynaklanmadığını savundu.
     Basın mensuplarının Gediz Nehrinden tutulan balıkların tüketilmesinin ve nehirdeki suyun tarım arazilerinde kullanılmasının insan sağlığı açışından risk taşıyıp taşımadığı yönündeki sorusu üzerine Yıldırım şunları söyledi:
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yetkilileri bize balık ölümlerinin kirlilikten olmadığını söyledi. Üstelik 20-30 balık öldü. Balık ölümlerinin tesisin arıza yaptığı gün olması tesadüf olabilir. Biz Gediz Nehrinden balık tüketin ya da tüketmeyin diyemeyiz. Buna bilim adamları karar verir. Biz şunu söylüyoruz. Bizim nehre bıraktığımız su Gediz Nehrini kirletmiyor.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Tolga Albay
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Gediz nehrindeki kirlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER