GEKAdan tarıma dayalı sanayi ve dericiliğe

GEKAdan tarıma dayalı sanayi ve dericiliğe 14,6 milyon lira destek


MUĞLA (A.A) - Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, tarıma dayalı sanayi ile geleneksel dericilik sektörüne yönelik olarak hazırlanan mali destekleme programlarıyla toplam 14 milyon 600 bin lira kaynak aktarılacağını bildirdi.
     Aydıner, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, ajansın sorumluluk sahasında yer alan Aydın, Denizli ve Muğlanın ortak üretim sektörlerinden biri olan tarımda, ürünlerin değerlendirilmesi noktasında eksiklerin bulunduğunu ifade etti.
     Gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının, katma değer üretme ve kalite düzeylerinin artırılması amacıyla Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı hazırlandığını ve proje ilanına çıkıldığını kaydeden Aydıner, şöyle konuştu:
     Program, toplam 11 milyon 600 bin lira bütçeye sahip. Katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi öncelikler olarak belirlendi. Program kapsamında kar amacı güden kuruluşlar için 7 milyon 600 bin lira, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 4 milyon lira bütçe yapıldı. Söz konusu programa, KOBİ tanımına uyan işletmeler, kar amacı gütmeyen tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler ile ticaret borsaları başvuru yapabilecek.
     Aydıner, GEKA olarak Denizlide yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi olan dericilik sektörünün desteklenmesi amacıyla da 3 milyon lira bütçeli Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı hazırlandığını belirterek, derinin tabaklanması ve işlenmesi, kürkün işlenmesi ile boyanması alanında faaliyet gösteren ve KOBİ tanımına uyan işletmelerin programa başvuru yapabileceği söyledi.
     GEKAnın toplam 14 milyon 600 bin liralık hibe destek programının Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan bölgenin kalkınmasına, ihracata ve istihdama büyük katkı sağlayacağını belirten Aydıner, her iki program için başvuruların 7 Eylül 2012de sona ereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / İbrahim Süzer / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber GEKAdan tarıma dayalı sanayi ve dericiliğe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER