Geleceğin veteriner adayları önlük giydi

Geleceğin veteriner adayları önlük giydi -Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesine kayıt yaptıran 190 öğrenci, düzenlenen törenle önlük giydi


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesine kayıt yaptıran 190 öğrenci, düzenlenen törenle ilk kez önlük giydi.
     YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanlığı bir ilke imza atarak, veterinerlik bölümünü tercih ederek kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için, önlük giyme töreni düzenledi.
     Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapılan önlük giyme töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bu yıl YYÜyü tercih eden öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi.
     Yakın zamanda üniversitede yeni yapılan yurtların faaliyete geçeceğini belirten Battal, bununla birlikte tüm binalarının en güvenli yapılar haline geleceğini açıkladı.
     Veteriner Fakültesinin Türkiyenin en güçlü kadrosuna sahip olduğuna dikkat çeken Peyami Battal, Türkiyenin en güçlü kadrolarından birine sahip fakültemizde eğitim görmek, sizler için önemli bir şans. Fakültemizde 1 öğretim görevlisine, 6 öğrenciden daha az sayıda öğrenci düşüyor. Bunun yanında Van içinde barındırdığı tarihi, doğal değerleri ile çok güzel bir kent. Buda sizler için önemli bir şans dedi.
    
     -Öğrenciler 2 saniyede bana ulaşabiliyor
    
     Sorunların çözümü için çaba sarf ettiklerini belirten Battal, öğrencileri çocukları gibi gördüklerini ifade etti.
     Battal, Bir sorununuz olduğunda, babanızdan önce bana ulaşabiliyorsunuz. Bu diyalogda sizin için önemli bir şans. Twitterda 2 saniye de bana ulaşabiliyorsunuz. Bir sorununuz olduğunda twit attığınız anda, o sorunun çözümü için hemen gereken çalışmayı yapıyoruz diye konuştu.
     Üniversitede bir ilki gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise, önlük giyme törenlerini geleneksel hale getirmek istediklerini açıkladı.
     Yapılan konuşmaların ardından, YYÜ Veteriner Fakültesini tercih eden ilk üç sıradaki öğrenciye, teşekkür belgesi verdi.
     Tören, fakülteye yerleşen 190 öğrenciye önlüklerinin giydirilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Geleceğin veteriner adayları önlük giydi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER