Geleneksel spor dalları

Geleneksel spor dalları -Denizlideki Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali, Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasının final karşılaşmasıyla sona erdi -Erzurum Atlı Spor Kulübü, Türkiye birincisi oldu (Fot


DENİZLİ (A.A) - Denizlide düzenlenen Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali, Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasının final karşılaşması ile sona erdi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRTnin ortaklaşa düzenlediği festival, 25 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla Denizli Belediyesi Spor Toto Geleneksel Sporlar Kompleksinde yapıldı.
     Festivalin son gününde Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları yapıldı. İlk müsabaka Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü ile Erzurum Atlıspor Kulübü arasında oynandı. İki takım sporcularının birbirine üstünlük sağlamak için kıyasıya yarıştığı müsabakayı, Erzurum Atlıspor Kulübü, +36 puana karşı +20,5 puanla kazandı.
     Akıncılar Atlıspor Kulübü ve Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübünün karşılaştığı ikinci müsabakada, rakibine +34,5 puana +1 puan üstünlük kuran Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü karşılaşmayı kazandı.
     Yapılan puanlama sonucunda, Erzurum Atlıspor Kulübü birinci, Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü ikinci, Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü üçüncü, Akıncılar Atlıspor Kulübü de üçüncü oldu.
     Festivalde, geleneksel Türk sporlarından atlı cirit, rahvan binicilik, matrak, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi ve aşırtmalı aba güreşinin yanı sıra, strongman tır çekme gösterileri ve sumo güreşi müsabakaları yapıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Geleneksel spor dalları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER