Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacara ziyaret

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacara ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacarı ziyaret etti.
     Konuklarını makamında kabul eden Özacar, tüm kadınların Dünya Kadın Hakları Gününü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının yıl dönümünü kutladığını söyledi.
     Cumhuriyetin çağdaşlaşması yolunda atılan en önemli adımlardan birinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından vatandaşlara tanınan seçme ve seçilme hakkının olduğunu ifade eden Özacar, şöyle konuştu:
     Kurtuluş Savaşı sırasında fedakar Anadolu kadını çift süren, tarlayı eken, kucağındaki yavrusu ile cephenin ihtiyaçlarını kağnılarla taşıyarak fedakarlık örneği sergilemiştir. Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez. Bu sebeplerle 1934 dünyasında hiçbir ülke kadınının sahip olmadığı seçme ve seçilme hakkı, kadınlarımızın erkeklerle eşit koşullar altında toplumsal yaşama katılmalarını sağlamıştır.
     Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Kavas ise Kadına Şiddete Hayır başlığı altında çalışma grubu kurduklarını, Salı pazarında ve çarşıda kadına yönelik şiddeti önleme çalışmaları kapsamında el ilanı dağıttıklarını ifade etti.
     İstihdama yönelik kurslar da açmayı planladıklarını dile getiren Kavas, bu çalışmalar ile ilgili olarak kendilerine destek istediklerini kaydetti.
     Başkan Özacar, gereken tüm desteği vereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER