Gelişim Koleji, ABDli Dearmanı transfer etti

Gelişim Koleji, ABDli Dearmanı transfer etti


İZMİR (A.A) - Türkiye Basketbol Liginde (TB2L) yeni sezona güçlü bir kadroyla girmeye hazırlanan Gelişim Koleji, Türkiyede daha önce Hacettepe Üniversitesi ve TED Kolejlilerde forma giyen ABDli yıldız Jermaine Thomas Dearmanla sözleşme imzaladı.
     Genel Menajer Namık Yazlar, TB2Lde ilk kez iki ABDli oyuncunun aynı anda forma giyeceğini, önemli bir kariyere sahip Porrini-Dearman ikilisinin Gelişim Kolejini tercih etmesinde kulübün kurumsal yapısının rol oynadığını belirtti.
     Yazlar, şu bilgileri verdi:
     Türk basketbol ailesinin bir ferdi olarak, bu sporu daha fazla sevdirmek ve yaygınlaştırmak için mücadele ediyoruz. Her gencin spor yapması, bizim için şampiyonluk kadar önemli bir hedef. Gençleri spor alanlarına çekmenin bir yolu da yıldız oyuncu transferinden geçiyor. Çünkü onlar, herkes için önemli rol modelleri oluyor. Porrini ve Dearmen tercihleri, bu açıdan bakıldığında doğru bir hamle olarak görünüyor. Ancak her iki ABDli basketbolcunun kariyerlerinin, bir eğitim kurumu olan Gelişim Kolejinin yapısına uygun olmaları da bizim için belirleyici bir faktör oldu. İzmirli basketbolseverlere, yıllardır heyecanlı ve fair-play kuralları çerçevesinde maç izletme görevini yerine getirdik. Bu sezon heyecanın dozunu biraz daha artırırken, değişmez centilmenlik kurallarından yine ayrılmayacağız.
     2.02 boyunda ve 32 yaşındaki power forvet Jermaine Thomas Dearman, Illinoisten mezun olduktan sonra 2002-2003te NBA seçmelerine katıldı. Shanghai (Çin), Casa TED Ankara Kolejliler, FSF Nanterre (Fransa Pro B), Hacettepe Üniversitesinde forma giyen Dearman, geçen sezon Japonyada Fukuoka Rizing takımında oynadı.
     Gelişim Kolejinin son yerli transferi Sercan Ergin ile 2010-2011 sezonunda birlikte forma giydiği Hacettepe Üniversitesinde TB2L şampiyonluğu yaşayan Dearman, 27 maçta 16.9 sayı, 8.2 ribaunt, 1.4 asist ve 0.6 blokla sezona damgasını vurmuştu. Hacettepe Üniversitesinde sezonu sayı krallığında 8nci, ribaunt sıralamasında 12. bitiren Dearman, 2009-2010da ise Beko Basketbol 1.Liginde Casa TED Kolejliler formasıyla basketbolseverlerin karşısına çıkmıştı.
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Gelişim Koleji, ABDli Dearmanı transfer etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER