Gençler, yörelerinin türküleriyle yarıştı

Gençler, yörelerinin türküleriyle yarıştı -Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kırşehirde düzenlenen Gençlik Merkezleri Türk Halk Müziği Grup Birinciliği Yarışmasına Ağrı, Erzurum, Gümüşhane, Sivas ve Zonguldaktan ekipler


KIRŞEHİR (A.A) - Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezleri Türk Halk Müziği Grup Birinciliği Yarışması, Kırşehirde yapıldı.
     Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Ağrı, Erzurum, Erzurum-Aşkale, Gümüşhane, Sivas ve Zonguldaktaki gençlik merkezlerinden katılan solistler, yörelerinin türkülerini seslendirdi.
     Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Daire Başkanı Mehmet Kaymakçının gözetiminde yapılan yarışmada jüri üyeleri, 15-18 ve 19-24 yaş grupları arasındaki solistlerin performanslarına göre değerlendirmede bulundu.
     Yarışmada 19-24 yaş grubu kız ve erkeklerde Erzurum-Aşkale Gençlik Merkezinden İlknur Akpınar ve Murat Öztürk birinci oldu.
     15-18 yaş grubu erkeklerde Zonguldak Gençlik Merkezinden Egemen Karagöz ve Yusuf Sarıoğlu ile kızlarda, Erzurum Gençlik Merkezinden Özge Polat birinciliği elde etti.
     Dereceye giren gençlere madalya ve başarı belgeleri, Daire Başkanı Kaymakçı ile Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş tarafından verildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gençler, yörelerinin türküleriyle yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER