Gençlik Akademisinin 4üncü toplantısı yapıldı

Gençlik Akademisinin 4üncü toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin iş dünyasına atılacak gençlere yönelik başlattığı Gençlik Akademisinin 4üncü toplantısı yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Gençlik Akademisi devam ediyor. Gençlik Akademisinin 4üncü toplantısı, Cam Piramitte gerçekleştirildi.
     Toplantıda, etkili CV hazırlama yöntemleri anlatıldı. Alanında uzman kişilerin verdiği eğitim sonrası katılımcılar, atölye çalışmasıyla birer CV hazırlayarak öğrendiklerini pekiştirdiler.
     Gençlik Akademisinin toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, gençlere öğütler verdi. İşe giriş sırasında sunulan referansların önemine değinen Akyürek, Ancak referanslarınız siz işe girene kadardır. Sonra referans tamamen sizsiniz. CVlerinizi abartmayın. İşe girdikten sonra CVde yazdıklarınızın karşılığını veremezseniz olmaz. Sosyal hayatta, okulunuzda çeşitli kulüplere katılın. Burada lider olun, hırslı olun. İlişkilerinizi geliştirin dedi.
     Gençlere sosyal medya uyarısı yapan Akyürek, Sosyal medyada sayfanıza eklediklerinize çok dikkat edin. Bunlar işvereniniz tarafından da takip edilir ve aleyhinize olabilir. Ayrıca gençlik yıllarınızda vücudunuza dövme veya piercing yaptırmadan önce iyi düşünün. Bedeninizden atamayacağınız kalıcı şeyler iş hayatınızda bir engel olarak karşınıza çıkabilir diye konuştu.
     Atölye çalışmasının ardından toplantıya gelerek eğitim alan katılımcılara sertifikaları verildi. Gençlik Akademisi ile gençlerin, iş hayatında ve sosyal hayatta kendilerini daha iyi kabul ettirebilecekleri donanıma sahip olmaları hedefleniyor.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik Akademisinin 4üncü toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER