Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven: Kuşaklar Buluşuyor Projesine Bitlisten katılım bekliyoruz


BİTLİS (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Kuşaklar Buluşuyor Projesine Bitlisten katılım bekliyoruz dedi.
     Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan, köyden kente bakış ve kentten köye gidiş konularının yer aldığı Kuşaklar Buluşuyor Projesine, Bitlisli vatandaşların katılımlarını beklediklerini söyledi.
     15-20 yaş ve 21-29 yaş arası olmak üzere 2 kategoride yarışmaların düzenleneceğini belirten Güven, şöyle konuştu:
     Yarışmanın, köylerde yaşayan gençlerin kentleri, kent yaşamını ve kültürünü nasıl değerlendirdiklerini anlamak amacıyla düzenlenecek. Köydeki gençlerin gözünden, kent hayatının avantaj ve dezavantajları açığa çıkarılacak. Gençlerin yaşlılarla bağlarını güçlendirilecek ve köydeki büyükleri ziyaret etmeleri sağlanacak. Aynı zamanda köylülerin tarihi ve kültürel değerlerini, topluma yansıtması amaçlanıyor. Ayrıca bu projeyle gençlerin elde ettiği bilgiyi, özgün bir biçimde sunmaları sağlanacak. Böylece üretkenlikleri artacak. Türkçenin gençler arasında doğru ve etkin bir biçimde kullanılmasını teşvik etmek yine amaçlar arasında.
     Yarışmaya bireysel veya grup olarak da katılım olabileceğini belirten Güven, yarışmaya katılan eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmaması gerektiğini bildirdi.
     Güven, Sadece bir eser ile yarışmaya gidilebilecek. Hazırlanan eserler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir. Yarışmada dereceye giren ilk üç kişiye çeşitli hediyeler verilecek. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri 19 Mayıs gününde törenle verilecek. Yarışmanın son başvuru tarihiyse, 1 Mart olarak belirlendi diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER