Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalyada

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalyada -Bakan Kılıç: -Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumunun gençler tarafından süratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Milli birlik ve kardeşlik sürecine ilişkin söylemler


ANTALYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumunun gençler tarafından süratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Milli birlik ve kardeşlik sürecine ilişkin söylemlerimiz toplumda, özellikle gençler arasında karşılığını buldu dedi.
     Kılıç, Gençlik Kış Kampı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin Çözüm Sürecine yönelik sorusu üzerine Bakan Kılıç, 3 bin 500 gencin Antalyada kampta olduğunu hatırlatarak, kampa 81 ilden gençlerin katıldığını söyledi. Türkiyenin her ilinden gençlerin birlik ve beraberlik örneği sergilediklerini vurgulayan Kılıç, gençlerin halayı, zeybeği, horonu birlikte oynadığını, İstiklal Marşını da birlikte okuduklarını kaydetti.
     Gençlerin sevgi atmosferinde birbirleriyle kucaklaştığını anlatan Kılıç, şunları söyledi:
     Ortaya Türkiye fotoğraf koydular. Diyarbakır burada, Hakkari burada, Mardin burada, Samsun burada, Rize, Trabzon, Muğla, Antalya burada... Konya, Kayseri burada, fotoğraf bu. Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumunun gençler tarafından süratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Milli birlik ve kardeşlik sürecine ilişkin söylemlerimiz toplumda, özellikle gençler arasında karşılığını buldu. Gençlerimiz biliyorlar ki doğduklarında kulaklarına okunan ilk ninni dilini tayin etmek gibi, ana dilini tayin etmek gibi bir hakları olmadı. Hiçbirimize bu yöndeki tercihimizin ne olduğu sorulmadı. Ama bundan sonrasına ilişkin yaşam tercihlerimizi rahatlıkla belirleyebiliriz. Bu toplumun insanları, bu ülkenin insanları birlikte yaşama tercihini binlerce kez ortaya koydu, bugün bir kez daha ortaya koyuyor. Gençlik kampları bunun en bariz göstergesi. Gençler arasındaki bu kardeşlik iklimi bütün topluma örnek olacak, oluyor da zaten.
     Bakan Kılıç, ileriki günlerde gençlerin sayesinde akılların bile alamayacağı nitelikte büyük ve güzel şeylere imza atılacağını bildirdi.
    
     -Bir aylık maaşını engellilere bağışladığını açıkladı-
    
     Bir gazetecinin Akşam Acun Ilıcalının engellilere yönelik yaptığı programa telefonla katıldınız ve siz de katkıda bulundunuz, bundan bahsedebilir misiniz- değerlendirmesi üzerine Kılıç, programı geç vakitte tesadüfen fark ettiğini ve telefonla bağlandığını söyledi.
     Toplumsal duyarlılık ve gönüllülük meselelerine çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, sözlerine şöyle sürdürdü:
     Orada da toplanan parayı devletin tek kalemiyle, tek seferde vermesi mümkün, ama önemli olan her şeyi devletten beklemek değil, toplumun duyarlılık dinamiklerini harekete geçirebilmek. O anlamda Acunun yaptığı işi çok doğru bir iş olarak değerlendirdim ve telefonla bağlandım. Devletin parasıyla konuşmadım. Devletin parasıyla da konuşabilirdik çok rahat, ama kendi adıma kendi şahsi hesabımdan bir aylık milletvekili maaşımı, bugün pazar, yarın banka şubeleri açıldığında hesaba geçirmiş olacağız.
     Bu davranışla kampanyanın güvenilirliğini göstermek istediğini anlatan Kılıç, devletin parasıyla bu işleri yapmanın kolay olduğunu, ancak kendi imkanlarıyla da bu işlerin yapılabileceğinin mesajını vermek istediğini bildirdi.
     Her gönüllülük hareketine karınca kararınca katkı sağlayamaya gayret ettiğini dile getiren Kılıç, Çünkü bu duyarlılığın toplumda yaygınlaşması lazım dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER