Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gelibolu

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gelibolu Yarımadasında: -Ruhun şad olsun Mehmet Akif. Öyle bir yazdın ki hiç kimsede Çanakkale şehitleri için yazacak bir takat bırakmadın. Ruhunuz şad olsun yaşatmak için ölüme koşan yiğitler. Mekanınız c


ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında bulunan Şehitler Abidesini ziyaretinde Ruhun şad olsun Mehmet Akif. Öyle bir yazdın ki hiç kimsede Çanakkale şehitleri için yazacak bir takat bırakmadın. Ruhunuz şad olsun yaşatmak için ölüme koşan yiğitler. Mekanınız cennet olsun. Size Fatiha okurken gölgenize sığınıyor ve sizden şefaat diliyoruz mesajını iletti.
     Helikopter ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında bulunan Şehitler Abidesine gelen Bakan Kılıçı, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sinan Okumuş, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ile öteki ilgililer karşıladı.
     Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarına ilişkin anma törenlerinin yapıldığı alana Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile gelen Kılıç, yarımadayı ziyaret eden öğrencilerle bir süre sohbet edip, Tebrik ediyorum sizleri. Ecdadın ruhuna Fatiha okumaya geldiniz dedi.
     Tören alanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.
     Kılıç, Şeref Defterine öncelikle, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinden şu dizeleri yazdı:
     Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker./Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer./Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi. Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi./Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın-/ Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber./Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.
     Bu dizeleri okuyan Kılıç, daha sonra deftere yazdığı şu satırları da alanda bulunanlarla paylaştı:
     Ruhun şad olsun Mehmet Akif. Öyle bir yazdın ki hiç kimsede Çanakkale şehitleri için yazacak bir takat bırakmadın. Ruhunuz şad olsun yaşatmak için ölüme koşan yiğitler. Mekanınız cennet olsun. Size Fatiha okurken gölgenize sığınıyor ve sizden şefaat diliyoruz.
     Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra bölgedeki Meçhul Askerin mezarı ile sembolik şehitliklere karanfil bıraktı.
     Şehitler Abidesi ziyaretini tamamlayan Suat Kılıç, helikopterle Kabatepe bölgesindeki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezine geçti. Bölgede bulunan yerli ve yabancı öğrencilerle sohbet eden Kılıç ve beraberindekiler merkezi ziyaret etti.
     Yetkililerden bilgi alan Bakan Kılıç, hologram ve film tekniği kullanılarak hazırlanan, görsel ögelerinin izlenebilmesi için 3 boyutlu gözlüklerin de kullanıldığı 11 odadaki simülasyon gösterimlerini izledi.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gelibolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER