Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: (1)

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: (1) -Devlet, İnönü Stadının yıkılması ve Beşiktaş Futbol Kulübüne yeni bir stadyum kazandırılması yönünde yapması gereken her şeyi yapmıştır


ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devletin, İnönü Stadının yıkılması ve Beşiktaş Futbol Kulübüne yeni bir stadyum kazandırılması yönünde yapması gereken her şeyi yaptığını söyledi.
     Bakan Kılıç, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tunayı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, İnönü Stadyumu ile ilgili son durumu sorması üzerine Kılıç, İnönü Stadı ile ilgili devlete bakan yönüyle biz gereken bütün kolaylıkları sağladık dedi.
     İnönü Stadını, en kısa sürede Beşiktaş camiasına kazandırmayı ümit ettiklerini ifade eden Kılıç, stadın arsasının, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olduğunu belirtti. Kılıç, şunları söyledi:
     Arsanın genişletilmesi yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, büyük bir fedakarlığa göz yumdu, katlandı. İstinyede Bakanlığımıza ait arsayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine devrederek, İnönü Stadyumunun arkasındaki İETT Garajına ait, 8 bin metrekarelik alanı da Beşiktaş Kulübü için yapılacak olan bu stadın arazisine dahil ettik. Dolayısıyla İnönü Stadyumunun yapılması yönünde Bakanlık olarak biz, bize düşen fedakarlıkları yapmaya, katkıları sağlamaya gayret ediyoruz.
     Bundan sonraki sürecin, Beşiktaş Kulübü yönetiminin, proje, finansman ve ihale sorunlarını çözmesine paralel olarak yürüyeceğini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
     Bunun altını net olarak çiziyorum. Devlet, İnönü Stadının yıkılması ve Beşiktaş Futbol Kulübüne yeni bir stadyum kazandırılması yönünde yapması gereken her şeyi yapmıştır. Arsanın büyütülmesi gibi bizden talep etmeyen bir fedakarlığı bile biz üzerimize aldık, yeşil alanı daha fazla olan stadın, daha rahat oturabileceği bir alanı Beşiktaş için temin ettik. Şu aşamada devlete düşen yükümlükler tamamlanmış. Varsa yeni bir atmamız gereken bir adım biz onu da atarız. Ama bu noktadan itibaren dediğim gibi projenin hazırlanması, hazırlanacak projenin ihaleye çıkılması ve o ihaleden sonra yüklenici firmaya finansman desteğinin sağlanması, tamamen Beşiktaş Kulübünün adımlarıyla şekillenecektir. Geçtiğimiz günlerde atmış oldukları bir imza var. Bir protokole imza koydular. Yapım sözleşmesinine dayanak oluşturacak bir protokole. Dolayısıyla arzu ederiz ki artık hiç bir gecikme olmasın.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER