Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bayan sporcularımızın başörtüsü nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiyede artık yaşanmasını arzu etmiyoruz (F


ORDU (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bayan sporcularımızın başörtüsü nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiyede artık yaşanmasını arzu etmiyoruz dedi.
     Partisinin Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat içi eğitim toplantısı İçin Ordunun Fatsa ilçesinde bulunan Kılıç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
     Bakan Kılıç, sporda başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin bir soruya,Bugün itibarıyla sporda başörtüsü yasağını kaldırdınız neler söyleyeceksiniz şeklindeki sorusuna, Biz delikanlılarımız kadar genç kızlarımızın da spor müsabakalarında kendilerini göstermelerini arzu ediyoruz. Hem evden çıkmalarını hem de elit sporcular olarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini istiyoruz. Bu anlamda ülkemizde yapılamakta olan gerek ulusal düzeyde gerek uluslararası düzeydeki spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtüsü nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiyede artık yaşanmasını arzu etmiyoruz şeklinde cevap verdi.
     Olimpik branşlarda spor müsabakalarında başörtülü sporcuların spor yapmalarına imkan sağlayan ilk adımı Uluslararası Olimpiyat Komitesinin attığını hatırlatan Kılıç, 2012 Londra Olimpiyatlarında da Olimpiyat Komitesinin inisiyatifi ile bu yönde önemli bir adım atıldı. Bu durum özellikle İslam ülkelerinde ki, bayan sporcuların özellikle de bireysel branşlarda spor müsabakalarında daha fazla boy göstermelerine, ülkelerinin toplam performansına katkı sağlamalarına ve sporda kadının adı var ortamını oluşturmalarına imkan sağlayacaktır. Doğru bir adım attık. Doğru bir karar aldık. Bu karara tüm federasyonlarımızın, tüm kulüplerimizin bütün spor camiasının sahip çıkmasını istiyorum diye konuştu.
    
     Güreşe yeni bir can ve kan gelecek
    
     Bir gazetecinin Güreşin olimpiyatlara kazandırılması ve IOC ile görüşmeler yapılması için heyet kuruldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz- sorunu üzerine, Bakan Kılıç şunları söyledi:
     Uluslararası güreş camiasında yaşanmakta olan gelişmelerin hatta olimpiyatların olmazsa olmazı olan güreş sporunda önemli bir yenilik getireceği kanaatindeyim. Güreşe yeni bir kan ve can geleceği kanaatindeyim. Yeni alınacak kararlarla güreşin seyir zevkinin artmasını ve izleme kalitesinin artmasını temenni ediyorum. Mevcut durumda ikişer dakikalık üç seansla güreşe devam ediliyor ki, bu durum güreşi büyük ölçüde zayıflattı ve seyir zevkini azalttı. Güreşte maalesef tribünler boş kalıyor. Yeniden güreşin kündesiyle geleneksel teknik ve taktikleriyle dünya çapında tazelenen umutlarını yenileyen ve spor zevkini artıran ata sporumuzun hem olimpik bir branş olarak yola devam etmesini ve hem de bu branşa yönelik ilginin günden güne hızla artmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER