Germir çalıştayı sona erdi

Germir çalıştayı sona erdi


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Kayserinin Kardeş Şehri Strasbourg Belediyesi, Ensas Strasbourg Ulusal Mimarlık Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen Germir Çalıştayı sonuç değerlendirme toplantısı ile sona erdi.
     Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Strasbourg Belediyesinden yetkililer, akademisyenler, Türk ve Fransız öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Önder yaptı.
     Önder, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunu içinde barındıran insan hakları başkenti Strasbourg ile Kapadokyanın tarihi başkenti Kayserinin taşıdıkları tarihi ve kültürel miras ile ortak paydada buluştuklarını ifade etti.
     Germir Çalıştayının önemine değinen Önder, çalıştayda emeği geçenlere ve Başkan Özhasekiye teşekkür etti.
     Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Gonca Büyükmıhcı ise mimari dokuların ülkelerin en önemli hazinesi olduğunu belirterek Germirin tarihi dokusu hakkında bilgiler verdi.
     Enerjisi ve sinerjisi yüksek bir çalıştay olduğunu kaydeden Büyükmıhcı, çok verimli bir çalışma ortaya konulduğunu ifade etti.
     Toplantıda bir sonraki konuşmayı Ensas Strasburg Ulusal Mimarlık Yüksek Okulu öğretim üyesi Didier Laroche yaptı.
     Laroche, kültürel mirasın korunması konusunda Germir Çalıştayının ortak bir işbirliği olduğunu ifade ederek çalıştay sayesinde öğrencilerin önemli tecrübeler edindiklerini vurguladı.
     Ardından Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceyhan Yücel, çalıştayda uygulanan çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
     Daha sonra Strasbourg Belediye Başkanı Roland Reıs adına Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Somia Sıhabiye bir konuşma yaparak Germir Çalıştayının iki şehri bağlayan önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.
     Strasbourgun farklı kültürlere açık bir şehir olduğunu belirten Sıhabiye, Güzel ilinizle imzaladığımız işbirliği bunun en güzel örneğidir dedi.
     Başkan Özhaseki ise Kayserinin dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatarak, Şehrimiz onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir kenttir dedi.
     Anadolu coğrafyasını açık hava müzesine benzeten Başkan Özhaseki, Kayserinin tarihi zenginliklerinden söz etti.
     Kayseride yıllara meydan okuyarak ayakta kalan çok sayıda önemli eser olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, Kayserinin dört bir tarafı tarihi eserlerle çevrilmiş durumda. Cumhuriyet Meydanında birçok medeniyete ait eserleri bir arada görmeniz mümkün. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için adeta savaş veriyoruz. Kayserinin tarihi zenginliklerini öne çıkaracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Kale İçi Kültür Sanat Merkezi, Kültür Yolu, Kayseri Mahallesi gibi birçok önemli projelerimiz var diye konuştu.
     Strasbourg ile Kayseri arasında imzalanan Kardeş Şehir ilişkilerinin başlangıç sürecine de değinen Başkan Özhaseki konuşmasının sonunda çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından proje yürütücülerine, çalıştaya katılan Türk ve Fransız öğrencilere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Germir çalıştayı sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER