Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Muşta: Eğitimde motivasyon büyük önem taşıyor


MUŞ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, eğitimde motivasyonun büyük önem taşıdığını söyledi.
     Bakan Eker, iftarın ardından Muşun Muratpaşa Mahallesinde maddi durumu kötü olan ve tek odalı evde yaşayan 5 nüfuslu Yaşar ailesini ziyaret etti.
     Aileyle çay içerek sohbet eden Eker, ailenin çocuklarının zeki ve başarılı olduğunu söyledi.
     Eker, şöyle konuştu:
     Ailenin çocuklarından biri Malatya İnönü Üniversitesi kamu yönetimi bölümünden mezun, diğer bir çocuğuysa fen lisesini okuyor. Eğitimde motivasyon önemli. Bu insanın içinde olmalı. Fiziki şartlar önemli değil. Bizim de yetiştiğimiz ortam bundan çok farklı değildi. Çocuklar çok zeki ve hepsi oldukça başarılı. Ailenin ev sorununun çözümü için de valimizle görüştüm. Ailenin ev sorunu çözülecek.
     Muş Valisi Ali Çınar de aileye yeni bir ev kiralayacaklarını, onları oturdukları evden çıkartacaklarını ve aileye her türlü desteği vereceklerini söyledi.
     Evin kirasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bütçesinden karşılayacakları ifade eden Çınar, ailenin büyük kızı olan ve Malatya İnönü Üniversitesinde kamu yönetimi bölümünden mezun olan Semra Yaşarı da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sözleşmeli olarak işe alacaklarını belirtti.
     Baba Süleyman Yaşar ise Bakan Ekeri karşısında görünce çok şaşırdığını kaydetti.
     Yaşar, Bakanımıza bize yeni bir ev kiralanması ve çocuklarımı okutmam için sunduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Maddi imkanım yetersiz olduğu için bugüne kadar ev alamadım. Şu an kirada oturuyoruz. Kendimize ait bir evimizin olmamasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz dedi.
     Ziyarette Bakan Ekere, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar ile Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz eşlik etti.
     Eker ve beraberindekiler daha sonra teravih namazı için Hacı Şeref Camisine geçti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER