Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakırda: Türkiyede Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunları çözecek olan tek parti AK Partidir -Terör problemini çözdüğümüz, huzur ve güven sağlandığımız zaman ortaya koyduğumu


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiyede Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunları çözecek tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.
     Bakan Eker, Ziya Gökalp Spor Salonunda AK Parti tarafından düzenlenen 11. bölge yerel yönetimler toplantısında yaptığı konuşmada, bölgede geçmişte kırsal altyapı hizmetlerinin çok kötü olduğunu, eskiden erkeklerin içecekleri süzmek için dışarıda dolaşırken ceplerinde tülbentle gezdiğini kaydederek, içme suyunun temiz olmadığını, bazı evlerde yağmur suyunun içildiğini, bunları kendisinin de yaşadığını belirtti.
     Göreve geldiklerinden bu yana Diyarbakırda bin 115 köy ve mezraya içme suyu götürdüklerini anlatan Eker, bu sorunları çözdüklerini artık böyle bir sorun yaşamadıklarını bildirdi.
     İçme suyu, atık su, yol gibi konularda çok önemli hizmetler yaptıklarını, yukarı Mezopotamya bölgesinin insanlığın ilk üretime başladığı ve ilk tarımın yapıldığı yer olduğunu anlatan Eker, insanlığın burada medeniyetler kurduğunu, bu medeniyetlerin izlerinin halen yaşadığını kaydetti.
     Diyarbakırın özellikle 1999dan bu yana belediyecilik konusunda geri kaldığını ifade eden Eker, şöyle dedi:
     Bir yandan gelen göçler bir yandan da belediye gerektiği gibi hizmet üretmediğinden ötürü bu şehir maalesef tarihteki o görkemli vasfını kaybetmiştir. Şimdi AK Partinin yerel yönetim anlayışı ve hizmet aşkıyla buranın tekrar ihya olması, medeniyet merkezine dönüşmesi mümkündür. Bunun tarihi sorumluğu da AK Partililerin ve AK Partili kadınların üzerindedir. Türkiyede Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunları çözecek olan tek parti AK Partidir. Bunu herkes biliyor. Bizim yanımızda da karşımızda da olan herkes biliyor.
     Türkiyede çok sayıda üniversitede Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldığını, artık ilköğretimde de Kürtçe öğrenmek isteyenlere seçmeli ders olarak Kürtçe eğitim imkanı getirildiğini vurgulayan Eker, sadece Kürtçe değil, diğer dillerle ilgili de talep söz konusu olduğu zaman eğitim verileceğini aktardı.
    
     -Terörist faaliyetler ortamı zehirliyor-
    
     Hükümet olarak altyapı yatırımlarının yanı sıra istihdam yaratacak yatırımlara da hız verdiklerine dikkati çeken Eker, kalkınmayı sağlayacak tarıma dayalı sanayi tesislerini desteklemek için yüzde 50 hibe desteği getirdiklerini anlattı.
     Terör problemini çözdüğümüz, huzur ve güven sağlandığımız zaman ortaya koyduğumuz teşvik paketleriyle bu bölge çok kısa süre içinde tekrar tarihteki görkemli süreci yakalar. Büyük bir alan, güzel insanların aşk ve şevkle çalışabileceği bir yatırım ortamına ihtiyaç var diyen Eker, terör ve terörist faaliyetlerin bu ortamı zehirlediğini bildirdi.
     Çok büyük imkan ve teşvik geldiğini, fakat burada yatırım yapılmasını istemeyen zihniyetlerin ve terör örgütünün ortamı zehirlediğini dile getiren Eker, bomba atıldığını, vatandaşın taciz edildiğini, yollara bombalar koyulduğunu, iş makinelerinin yakıldığını vurguladı.
     Yatırım gelmesinin istenmediğini söyleyen Eker, Çünkü yatırım olursa insanların karnı doyarsa demokratikleşme ve sivilleşme olursa Kürt meselesi barış içerisinde çözülürse terör örgütünün hayat damarları kesilmiş olur. Biz onlara inat bu faaliyetlerimizi ve çalışmalarımız sürdüreceğiz. Biz milletimizi doğrudan sevdik diye konuştu.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Aziz Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER