Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: AK Parti Türkiyenin sorunlarının, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunlarının çözümünün kadrosudur -Sulama kanalları büyük bir hızla inşa ediliyor 2013 yılı içinde inşallah bunlar ta


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Partinin, Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiyenin bütün sorunlarının çözümünün kadrosu olduğunu söyledi.
     Bakan Eker, Miryıldız Düğün Salonunda partililerle düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Bayramı Kurbanının Müslümanların birbirine merhametle yakınlaşması anlamına geldiğini belirtti.
     AK Parti olarak kuruluş gayelerinin millete hizmet etmek ve meseleleri çözmek olduğunu belirten Eker, Bölgemizde ayrıca Türkiyede öteden beri yakıcı bir şekilde hissettiği siyasal meseleler, sosyal ve ekonomik problemler de var. Yani Türkiyenin genel meseleleri dışında bir de bu bölgede maalesef böyle bir problemimiz var. Biz AK Partililer olarak, Türkiyenin Kürt meselesinin de diğer meselelerinin çözümünün teminatı ve garantisiyiz dedi.
     Bakan Eker, meseleleri çözerken, daha çok demokrasi, daha sivil bir rejim, daha demokratik bir hayatı tesis etmek suretiyle bu meseleleri çözme azminde ve kararlılığında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:
     AK Parti kurulduğu 2001 tarihinden bu yana bunun mücadelesini vermekte. Hep bunun gayreti içinde olduk. Başkaları bizim bu çabalarımızı engellemeye kalkışırken türlü tuzaklar kurarken, çeşitli şebekeler, çeşitli komplolar, çeşitli örgütler bizim ayağımıza pranga vurmaya, önümüze set çekmeye kalkışırken biz, hep barışın, sevginin huzurun ve kardeşliğin türkülerini söylemeye çalıştık. Bugün de bu çabamızı aynı inançla aynı sevgiyle aynı aşkla aynı sevdayla sürdürüyoruz. AK parti Türkiyenin sorunlarının Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunlarının çözümünün kadrosudur.
     Biz bu sorunları çözerken de kimseye zarar vermeden, başkasının hayatına zarar vermeden, umuda, barışa zarar getirecek herhangi bir uygulamanın içinde asla olmadan ve bunlara karşı durarak bu meseleleri çözmenin mücadelesini veriyoruz.
    
     -Diyarbakıra yeni bir terminal binası-
    
     Diyarbakırın sosyal ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak çeşitli sektörlerdeki birçok projenin devam ettiğini bildiren Bakan Mehdi Eker, Organize Sanayi Sitesinin ihtiyaçlarının da giderildiğini kaydetti.
     Eker, Diyarbakır Havaalanının uluslararası uçuşlara açılmasını sağlayacak yeni bir terminal binası, yeni bir apron ve yeni bir düzenlemeyle yakın bir tarihte Diyarbakırlıların hizmetine sunulacağını ifade etti. Bunun, Diyarbakırı hava taşımacılığı alanında bölgenin önemli bir merkezi haline getireceğini dile getiren Eker, projenin Diyarbakıra bu manada da uluslararası hüviyet kazandıracağını söyledi.
     Sulama kanallarının büyük bir hızla inşa edildiğini belirten Eker, şöyle dedi:
     Sulama kanalları büyük bir hızla inşa ediliyor. 2013 yılı içinde inşallah bunlar tamamlanacak. Silvan Barajı bütün engellemelere ve saldırılara rağmen devam ediyor, devam edecek, biz bunu bitireceğiz. Bu bölgedeki fakir kardeşlerimizin refah düzeyini yükseltecek, işsiz kardeşlerimizin iş bulmasına imkan tanıyacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz, hayata geçirmeye de devam edeceğiz. Önümüzde bir dönem daha var. Bu dönem içerisinde yerel seçimler var. Bunlarla ilgili Diyarbakırın merkez ilçelerinin daha iyi bir şehircilik anlayışıyla bu şehirlerin inşa edilmesi, imar edilmesi ile ilgili olarak yine biz AK Parti olarak üzerimize düşeni yapacağız.
     Bayramlaşma törenine AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan da katıldı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir-Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER