Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden arıcılık kursu


ELAZIĞ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, arcılık kredisi için başvuruda bulunan üreticilere kurs verilecek.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) arıcılık kredisi için başvuran üreticilere, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile beraber kurs vereceklerini açıkladı.
     Kaygusuz, kurumun toplantı salonunda 1 Martta kadar sürecek olan kurs sonunda üreticilere belge verileceğini kaydetti.
     Öte yandan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı 7. etap kapsamında yapılan proje başvuru sonuçlarının açıklandığını ifade eden Kaygusuz, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde 6 adet projenin uygun bulunarak, nihai değerlendirme için Merkez Proje Değerlendirme Komisyonuna gönderildiğini belirtti.
     Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik yatırımlar, alternatif enerji kullanan sera ve tarımsal üretim tesisleri ile koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım proje başvurularının 2 Şubat tarihine kadar İl Proje Yürütme Birimine yapıldığını hatırlatan Kaygusuz, şunları kaydetti:
     7. etap kapsamında, ekonomik faaliyetlere yönelik ilimize ait başvurular Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. İlimizde faaliyet gösteren 6 adet yatırımcının müracaatı kabul edildi. 4 adet bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 1 adet hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi konularındaki projelerin gerçekleşmesine müteakip yatırımcılara 1 milyon 765 bin 177 lira hibe ödemesi yapılacaktır.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER