Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye

Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye -Suriyeli mülteciler için hazırlanan yardım TIRı Balıkesirden yola çıktı


BALIKESİR (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği tarafından, Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşların desteğiyle hazırlanan yardımları taşıyan TIR, Suriyeli mültecilere gönderildi.
     Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı İbrahim Yavaşça, hayırsever Türk insanının, iç savaşın yaşandığı Suriyeli kardeşlerini yalnız bırakmadığını belirterek, açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardım için ara vermeden devam edeceklerini söyledi.
     Gönderilen yardım TIRının 131. olduğunu vurgulayan Yavaşça, şunları kaydetti:
     Bugün Balıkesir şubesi olarak 131. yardım TIRını Suriyeli kardeşlerimize gönderdik. Suriyeli mültecilere öncelikli olarak gıda yardımı yapıyoruz. Ayrıca ev ihtiyacının karşılanması, giyim, sağlık ve temizlik yardımları da gidiyor. Kimse Yok Mu, 27 bin 466 adet gıda kolisi, 171 ton patates, 547 ton un, 50 bin 346 adet battaniye, 50 çadır, 2 bin 690 yatak, 24 bin 154 paket çocuk bezi, 7 bin 750 litre sıvı sabun ve 14 bin 459 hasta bezini kampanya dahilinde Suriyeli mültecilere ulaştırdı. Şimdi göndereceğimiz TIRda, pirinç, şeker, kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, hazır çorba, yağ, battaniye ve çocuk bezi bulunuyor. Şuana kadar Suriyeli kardeşlerimize yapmış olduğumuz ayni yardımlar da 20 milyon lirayı buldu.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER