GİKDER Başkanı Nas:

GİKDER Başkanı Nas: Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tüneller ancak Zigana Tüneli ile anlam kazanacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği Başkanı (GİKDER) Selim Nas, Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tüneller ancak Zigana Tüneli ile anlam kazanacaktır dedi.
     Nas, yaptığı yazılı açıklamada, Karadenizi Doğu Anadoluya bağlayan tarihi İpek Yolunda bulunan Zigana Geçidine yapılacak yeni bir tünelin gerek Karadeniz Bölgesi gerekse Doğu Anadolunun gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi.
     Zigana Tünelinin bölgenin her açıdan markalaşmasına da katkı sağlayacağını ifade ederek, Ovit ve Kop dağı tünellerinden önce Ziganaya yeni tünel yapılması gündeme gelmesine rağmen Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tünellerin temeli atılırken Zigana Tünelinin temelinin hala atılmaması ve ne zaman atılacağına dair belirsizliğin devam etmesi bölgenin ekonomik geleceğine de büyük bir darbe vurmaktadır dedi.
     Zigana Geçidine yeni bir tünel yapılmadığı takdirde Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tünellerin anlam ifade etmeyeceğini savunan Nas, şunları kaydetti:
     Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tüneller ancak Zigana Tüneli ile anlam kazanacaktır. Zigana Geçidi, Karadenizi GAP bölgesine bağlayan en önemli geçiş noktalarından birisi. Bir çok uzman Ziganaya yapılacak yeni bir tünelin bölge ekonomisine büyük bir getirisi olacağını ve özellikle yeni Zigana Tüneli ile Trabzon Limanının Türkiyenin en önemli limanı olacağını, bu limanın öneminin artmasının da bölgedeki tüm illerin ekonomisine katkı sağlayacağını ifade ediyor
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber GİKDER Başkanı Nas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER