Giresundaki köylerin yol ve içme suyu

Giresundaki köylerin yol ve içme suyu sorunları -Vali Şahin: "2015 yılının sonuna kadar Giresunda ne yol, ne de su sorunu kalacak"


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 2015 yılının sonuna kadar köylerde yol ve içme suyu sorununun kalmayacağını söyledi.
     Vali Şahin, İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 2 greyderin Espiye ve Tirebolu Kaymakamlarına teslim törenine katıldı.
     İl Özel İdaresinin Ülper köyünde bulunan tamirhanesinde gerçekleştirilen törende konuşan Şahin, son 2 yılda İl Özel İdaresine 7 greyder alımı yaptıklarını belirtti.
     Giresun İl Özel İdaresinin bu yılki bütçesinin 36 milyon lira olduğunu ifade eden Şahin, "İki yılda 7 greyder az bir rakam değil. Bir greyderin değeri 570 bin lira. Yedisinin toplam değeri 4 milyon lira. Özel İdaremizin bütçesi 36 milyon lira. Yani bütçenin 9da birini sadece bu greyderlere verdik" dedi.
     Espiye ve Tirebolu ilçelerine greyder sözü verdiklerini anımsatan Şahin, teslim edilen iş makineleri ile verilen sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Giresunun köylerinin yol ve içme suyu sorunlarının çözümü noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:
     "İnanıyorum ki 2015 yılının sonuna kadar Giresunda ne yol, ne de su sorunu kalacak. Bunun için hızla çalışıyoruz. Bu yıl 150 ile 200 kilometre arasında asfalt yapacağız. Artık bu işi bitirmemiz lazım. 100 kilometreye yakın beton yol yapacağız. Bu sene yol yapım yılı olacak. Bir yol haritası çıkaracağız. Artık üretim de kendimizden. Güzel hizmetlere vesile olacağız."
     Konuşmasının ardından greyderleri kullanan Şahin, araçların anahtarlarını kaymakamlara teslim etti.
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak / Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Giresundaki köylerin yol ve içme suyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER